Троицки отвара дуеле са Швеђанима

Тенисер Србије Виктор Троицки, 16. играч свијета, састаће се данас са Швеђанином Михаелом Ридерстедом, 297. играчем свијета, у првом мечу четвртфинала Светске групе Дејвис купа, одлучено је жребом у Халмштаду. У другом мечу првог дана такмичења састаће се Швеђанин Ервин Елесковиц – 355. на АТП листи, и најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић. Први мечеви четвртфинала […]

петак, 8 јула, 2011 / 09:16

Тенисер Србије Виктор Троицки, 16. играч свијета, састаће се данас са Швеђанином Михаелом Ридерстедом, 297. играчем свијета, у првом мечу четвртфинала Светске групе Дејвис купа, одлучено је жребом у Халмштаду.

У другом мечу првог дана такмичења састаће се Швеђанин Ервин Елесковиц – 355. на АТП листи, и најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић.

Први мечеви четвртфинала играће се сутра од 13.00.

Другог дана такмичења, у суботу, играће се дубл, а састаће се Симон Аспелин – 14. на АТП дубл листи, и Роберт Линдестад – 54. на АТП дубл листи, с Ненадом Зимоњићем, шестим дубл играчем свијета, и Јанком Типсаревићем, 29. на АТП листи. Овај меч почеће у 13.00.

У недељу требало би да играју Михаел Ридерстед и Новак Ђоковић и Ервин Елесковиц и Виктор Троицки. Први меч ће почети у 11.00.

Селектори до један сат пред меч могу да замијене играче.

Шведска ће играти ослабљена, без најбољег тенисера Робина Содерлинга.

Селектор репрезентације Србије у тенису Богдан Обрадовић рекао је да данашњи жријеб за мечеве са Шведском, у четвртфиналу Свјетске групе Дејвис купа, „нема пуно утицаја” јер сви играчи „могу да поднесу притисак”.

„Жреб, генерално, нема утицај на наше играче. Довољно су искусни да могу да поднесу притисак играња првог меча и свеједно је ко први наступа”, казао је Обрадовић новинарима у Халмштаду.

Селектор је навео да очекује да тренутно најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић буде спреман за наступ.