Тривићева: Одричем се плате на факултету, ако уђем у парламент

То је поручила професорица Економског факултета у Бањој Луци, Јелена Тривић, кандидаткиња ПДП за Народну Скупшптину Републике Српске, у разговору са грађанима путем Фејсбука.

субота, 15 септембра, 2018 / 13:19

Уколико уђем у Парламент, односно добијем на предстојећим изборима мандат посланика у Народној скупштини Републике Српске, одрећи ћу се плате на Економском факултету на којем сам тренутно запослена. Желим на тај начин да кажем да је ПДП озбиљан у намјери да спроведе низ економских мјера које ће Републику Српску учинити атрактивном, како за стране инвеститоре тако и за становништво а једна примарних биће: Један матични број, једна плата са буџета – рекла је, између осталог, у обраћању грађанима Српске путем Фејсбук лајв преноса кандидаткиња ПДП –а за НСРС и предсједница Економског савјета Партије демократског прогреса Јелна Тривић.

На питање откуд у политици рекла је да је то израз тежње да надолазеће генерације као и њена дјеца живе у бољем друштву и извјеснијем окружењу.

-Не сматрам да је то могуће оствариво преко ноћи, али сигурно јесте ако нас довољно буде вјеровало у то и свако од нас дао неки свој допринос у том смијеру. То дефинитино долази са промјеном политике јер она је најутицајнија сфера друштва и зато сам и ја ту.

Јелена је у свом дјетињству била препознатљива у друштву и као изврстан таленат за спорт, поготово фудбал и кошарку. Тако је у комшилуку била позната по „пимплању лопте“ у којем је држала рекорд у крају са невјероватна 234 узастопна ударца без да лопта падне на тло, па се неколико питања односило и то да ли је и даље рекордер у друштву те зашто се престала бавити кошарком.

-Далеке, ратне 1993. године избројали смо до 234! Има и једна анегдота везана за то. Једна комшиница је срела моју маму и рекла јој да јој је ручак загорио док је поматрала како „пимплам“ и рекла јој потом: „Ма није мени жао што сам њу гледала а ни што је ручак загорио већ што је тај дан на менију било месо, а које је у рату било луксуз“ – кроз смијех се сјећа Јелена и признаје да су данашњи рекорди знатно мањи те да достижу до неких 100 – 150 удараца у низу.

Једно од питања било је и „како тако млада а дакторат и двоје дјеце иза себе?“

-Немам ја баш тако мало година. Имам сад пуних 35 година, докторирала сам са 30 година. Са 31 сам родила прво дијете а са 33 друго и некако се то све посложило у прави час. Имам и најбољег мужа на свијету који ми је био огромна подршка у свему, а што се дјеце тиче само што још није дојио – признаје Тривићева и каже да су то те мјере обавезе биле равномјерно распоређене те да јој је супруг био неизмерна подршка , како у каријери тако и у мајчинству, односно родитељству.

Шта очекујем од избора?

-Могли су људи до сада стећи утисак о мени да нисам неки еуфориста, да нисам оптимиста без разлога, али дефинитивно од ових избора очекујем побједе појединачних кандидата Младена Иванића и Вукоте Говедарице, чврсто вјерујем у то. Да не вјерујем не би се ни ја кандидовала. Ја сам кандидат у Нардној скупштини и вјерујте ми да мени лично посланички мандат као опозиционом посланику ништа не би значио. А то да ли ћу ја бити опозициони или позициони зависи од тога да ли ће побиjeдити Младен Иванић и Вукота Гиведарица и чврсто вјерујем у њихову побједу.

На питање која јој је плажа на Врбасу фаворит, недвосмислено каже:

„Абација“. Ја сам се тамо као дијете купала, па чак и на великом одмору пошто са похађала освновну школу „Доситеј Обрадовић“ а некадашњу „Касим Хаџић“ и наравно да ми је Абација одвијек била најближа срцу. Сада се не купам на Врбасу, понекад можда горе испод „Гараве стијене“. Мени Врбас није хладан као многима – шармантно је завршила свој разговор са грађанима Српске Јелена Тривић.4 КОМЕНТАРА

 1. Жалосно је да је друштво у таквом стању да му се једино може помоћи уколико млади пристану радити бесплатно или за неке симболичне паре.
  Зато је Републици Српској потребно да поново побједе старе снаге Додик, Шпирић, Ђокић, Павић и сл. јер они знају знање а млади треба да на вријеме почињу учити и писати књиге па да се на изборе пријаве са дебелим имовинским картоном.

 2. Ја сам синоћ на овај исти пост на БН порталу подржао ову даму.

  Свакако да поштујем, остварила се, већ је она довољно зрела да буде одличан посланик у НСРС, желим јој искрено да уђе у НСРС, све да заједно као авангардни и неукаљани посланици покажемо да се може много, много боље.

 3. Никола, видиш ваља да сам се зезао.
  Старе снаге поново,па када се накраде на изборе као дашак свежег ваздуха.
  Част Јелени, али Српска је добра само за пљачкање без милости.

 4. Разумио сам ја тебе, не бих Млађо ја о другим, кад о другим говорим, онда могу само позитивно, као у случају ове лијепе и писмене даме.

Коментариши