Тријумвират: Ескобар – Вучић – Шмит?

У Београду су осванули плакати са ликовима председника Србије Александра Вучића, Габријела Ескобара, заменика помоћника државног секретара за Европу и Евроазију и специјалног изасланика САД за Балкан, и Кристијана Шмита, високог представника у Босни и Херцеговини, праћени натписом "Тројни пакт против Републике Српске”. Акцију потписује покрет Ослобођење.

среда, 2 фебруара, 2022 / 20:01

Већ смо писали о идентификацији Шмита као окупатора од стране покрета Наши, те саопштење Ослобођења преносимо у цјелости:

"Овом акцијом послали смо јасну поруку Александру Вучићу и његовим западним менторима да њихови закулисни договори око укидања Републике Српске неће проћи и поред тога што је Вучић јавно признао Кристијана Шмита за високог представника у БиХ иако то нису учиниле Русија, Кина као и руководство Републике Српске. Трагично је што власти у Србији остварују бошњачке интересе, док Русија доследно брани наше”, изјавио је председник Ослобођења Млађан Ђорђевић.

Из покрета Ослобођење су саопштили да је ово тек почетак акција које ће у наредном периоду бити реализоване широм Србије и Републике Српске којима ће се скретати пажња на пузећу издају кључних националних интереса српског народа.

"Ако Вучић мисли да ће успети да продужи мандат својој криминалној и издајничкој власти тако што ће испуњавати захтеве запада и издавати српске националне интересе стварањем унитарне Босне, грдно се преварио. Ми апсолутно подржавамо враћање свих надлежности Републици Српској у складу с Дејтонским споразумом и сматрамо да је први корак ка решавању актуелне политичке кризе укидање Инцковог закона. То мора бити захтев свих оних који желе добро Републици Српској”, закључио је Ђорђевић.