Тријумф представе Отац на службеном путу на фестивалу у Зеници

Представа "Отац на службеном путу” по тексту Абдулаха Сидрана, у режији Оливера Фрљића и извођењу Атељеа 212 у Београду, освојила је главну награду Десетог фестивала босанскохерцеговачке драме у Зеници, за најбољу представу у цјелини. Представа Атељеа 212 је на управо завршеном фестивалу у Зеници освојила још четири награде, међу којима је и награда за најбоље […]

понедељак, мај 30, 2011 / 14:36

Представа "Отац на службеном путу” по тексту Абдулаха Сидрана, у режији Оливера Фрљића и извођењу Атељеа 212 у Београду, освојила је главну награду Десетог фестивала босанскохерцеговачке драме у Зеници, за најбољу представу у цјелини.

Представа Атељеа 212 је на управо завршеном фестивалу у Зеници освојила још четири награде, међу којима је и награда за најбоље глумачко остварење, која је припала Властимиру Ђузи Стојиљковићу за улогу Дине Зоља, саопштено је из Атељеа 212.

Сценографкиња Марија Калабић, костимографкиња Сандра Деканић и дизајнер свjетла Радомир Стаменковић, добили су награду за најбоље ликовно обликовање представе, а композиторки Ирени Поповић припала је награда за сценску музику.

Стручни жири фестивала у Зеници чинили су Мухамед Џелиловић, Џенита Имамовић Омеровић и Марио Ћулум.

Поред ових признања додиjељена је и награда за најбољи изведени босанскохерцеговачки драмски текст ауторима Дарку Лукићу, Аиди Пилав, Хасану Џафићу, Радмили Смиљанић и Алмиру Имширевићу за представу „Странци” Босанског народног позоришта Зеница.

Специјална награда жирија за драматуршки рад додиjељена је драматургу Драгану Комадини за представу „Странци”, а ансамблу те представе уручена је специјална награда за изведбу.

Признање за најбољу режију припало је редитељу Оливеру Фрљићу за комад „Кукавичлук” Народног позоришта Суботица и позоришта Зеница.

Награда за најбоље глумачко остварење младог глумца на фестивалу, припала је Енесу Салковићу за улогу у представи „У трагању за бојом кестена” Мостарског театра младих, а награда за најбољу епизодну улогу додијељена је Факети Салихбеговић Авдагић за улоге у представи „Странци”.

Награда за најбољи сценски покрет уручена Јасмини Пролић за представу „Осипате се полако, Ваша висости” Сарајевског ратног театра САРТР.Оставите одговор