Трифуновићу 700 хиљада марака због незаконитог отпуштања

Суд БиХ донио је правоснажну одлуку којом се експерту за борбу против тероризма, професору на Факултету безбједности у Београду и првом секретару Мисије БиХ при УН, Дарку Трифуновићу, мора исплатити штета у износу око 700 хиљада марака, због незаконитог отпуштања из дипломатске службе, 2002. године, на иницијативу тадашњег министра иностраних послова БиХ, Златка Лагумџије. Трифуновић […]

субота, април 16, 2011 / 16:57

Суд БиХ донио је правоснажну одлуку којом се експерту за борбу против тероризма, професору на Факултету безбједности у Београду и првом секретару Мисије БиХ при УН, Дарку Трифуновићу, мора исплатити штета у износу око 700 хиљада марака, због незаконитог отпуштања из дипломатске службе, 2002. године, на иницијативу тадашњег министра иностраних послова БиХ, Златка Лагумџије.

Трифуновић је подсјетио да је 11. марта 2002. године по Лагумџијином налогу незаконито отпуштен са мјеста првог секретара Мисије БиХ при УН, уз образложење да није држављанин БиХ и да је фалсификовао пасош, те да је 11. марта 2011.

Суд БиХ правоснажном одлуком пресудио да му БиХ мора надокнадити штете, што подразумијева исплату плата и свих доприноса за све ове године, враћање на посао у складу са његовом стручном спремом, а то је доктор наука, и упис свих година радног стажа.

Трифуновић је нагласио да би било невјероватно да грађани БиХ, па самим тим и Републике Српске, захваљујући Лагумџији, плате све оно што држава мора да плати њему, те да би, како је рекао, то морао да компензује Лагумџија из свога џепа, јер је обавеза Тужилаштва или Правобранилашта БиХ да иду у регресивну тужбу, с обзиром на то да је правоснажном пресудом доказано да је Лагумџија починио кривично дјело.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *