Трифуновић изазвао реакције породица погинулих у Добровољачкој

Породице убијених војника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године забољеле су ријечи глумца Сергеја Трифуновића који је назвао дегенерицима све оне који су га напали зато што је обукао мајицу са ликом Јована Дивјака, осумњиченог за учешће у том масакру. "Забранила бих промоцију филма у цијелој Републици Српској. Разочарана сам, повријеђена али и […]

четвртак, март 10, 2011 / 12:07

Породице убијених војника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године забољеле су ријечи глумца Сергеја Трифуновића који је назвао дегенерицима све оне који су га напали зато што је обукао мајицу са ликом Јована Дивјака, осумњиченог за учешће у том масакру.

"Забранила бих промоцију филма у цијелој Републици Српској. Разочарана сам, повријеђена али и љута на ту дјецу која зарад личне користи заборавише на нашу дјецу. Питала сам се одакле је тај Трифуновић, гдје живи и да ли је могуће да није чуо за злочин у Добровољачкој!?

Вољела бих се срести са њим очи у очи да видим да ли би имао храбрости погледати ме" – каже Богдана Томовић, мајка деветнаестогодишњег војника убијеног у Добровољачкој.

Гордана Гвозденовић, сестра убијеног Обрада Гвозденовића, каже да је Јован Дивјак био професор њеном брату.

"Под Дивјаковим командовањем је и убијен. Штета што га није научио како да се одбрани од подмукле издаје. Мој брат је јединац у цијелој фамилији.

Разочарана сам и повријеђена изјавама познатих српских глумаца, али покушавам да нађем неко оправдање за њихове поступке. Можда су само злоупотријебљени, као и мој брат 1992. године. Ако је тако, ја им опраштам" – каже за Срну Гордана.

Обрад Гвозденовић, поручник, имао је само 23 године када је мучки убијен у Добровољачкој.

Глумац и режисер Драган Бјелогрлић извинио се за своје постуке, али породице погинулих бораца нису сигурне у његову искреност.

Посебно су их забољеле изјаве глумца Сергеја Трифуновића.

Треба забранити промоцију филма у Српској – став је Борачке организације општине Хан Пијесак.

Српски филмски мегахит "Монтевидео, Бог те видео" наставиће своју промоцију, али у његовом историјату неће бити уписано "Филм који је гледао највећи број Срба".

Дивјак је ухапшен у Бечу у четвртак, 3. марта по налогу Србије, која га оптужује да је одговоран за напад на колону ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 2. и 3. маја 1992. године када је убијено 42, рањено 73 и заробљено 215 припадника ЈНА.

Дивјак је 8. марта пуштен из притвора у Аустрији уз плаћање кауције од 500.000 евра из буџета Кантона Сарајево.
 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *