Трибина НДП у Фочи: Ко није у Савезу за промјене, он је наш противник

Ко је члан Савеза за промјене је са нама, ко није са нама он је наш противник – речено у Фочи на трибини НДП-а. Народни демократски покрет добио је у Фочи најјачи општински одбор, спајањем са Новом социјалистичком партијом, речено је на синоћној трибини одржаној у овом граду. Представљена су основна програмска начела покрета који […]

понедељак, 28 априла, 2014 / 17:30

Ко је члан Савеза за промјене је са нама, ко није са нама он је наш противник – речено у Фочи на трибини НДП-а.

Народни демократски покрет добио је у Фочи најјачи општински одбор, спајањем са Новом социјалистичком партијом, речено је на синоћној трибини одржаној у овом граду. Представљена су основна програмска начела покрета који ће се залагати за ревизију приватизације и стечајних поступака, за пореске олакшице и равномјеран развој и децентрализацију РС, те закон о коришћењу природних богатстава и нови закон о јавним набавкама. НДП у врх листе приорита ставља и укидање низа закона којима је, како кажу, омогућено богаћење владајућих елита.

Људи у Народном демократском покрету препознају аутентичну политику која је потпуно јасна и која не производи никакве дилеме. Ојачани НСП-ом, Народни демократски покрет у односу на локалне изборе сада има три начелника општина, преко 100 одборника, пет посланика у Народној скупштини РС, рекао је предсједник НДП-а Драган Чавић.

– Ми ствари желимо да мијењамо демократским средствима, политичком вољом грађана и да им отворимо очи да виде с ким имају посла. Режим се руши, са режимом се не преговора. РС мора престати да буде приватно власништво једног човјека, његове групације, рођака и пријатеља – навео је Чавић.

Уједињење НСП-а и НДП-а је смјерница и другим политичким партијама да се прикључе Покрету како би се у октобру режим и диктатура срушили, мишљења је потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић.

– Ми никакве треће блокове не признајемо. Ко је члан Савеза за промјене он је са нама, ко није са нама, он је наш противник. Према томе, у РС имате да бирате или за власт или за промјене – истакао је Крсмановић.

Формирање Савеза за промјене, чију ће окосницу чинити СДС, НДП и ПДП, те бројне друге политичке организације, странке, невладине организације, појединци најављено је за сриједу 30. априла у Бањој Луци. Предсједник Извршног одбора НДП-а Крсто Јандрић каже да и након тог дана остаје могућност за прикључење Савезу.

Одмах након расписивања избора биће познати кандидати за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ из реда српског народа, који ће бити представљени на промотивном скупу Савеза за промјене који се планира одржати у Бањој Луци до краја маја.Оставите одговор