Три Драшкова јуначка дана (ВИДЕО/ФОТО)

У три дана, кандидат за градоначелника из ПДП и предсједник градског одбора ове странке, те народни посланик, растегао је лепезу свог дјеловања са односа владајуће партије и вируса корона, преко критике противкандидата због његовог "инфраструктурног дехуманизма", до његовог "изненађивања јавности политичком коректношћу".

петак, 6 новембра, 2020 / 17:19

Саопштење за јавност

Станивуковић: Скандалозно – СНСД дијели бесплатне тестове на корону, истих нема у здравству

Ваше је само да дођете, а бригу о вашем здрављу препустите нама – монструозна је порука из Изборног штаба СНСД-а Бањалука и Игора Радојичића, рејонски одбор Борик 1, којом поручују грађанима да дођу у просторије њиховог изборног штаба и добију бесплатно тестирање на вирус корона, у исто вријеме док тестова недостаје у установама здравства.

Један млади Бањалучанин је уступио видео снимак народном посланику Драшку Станивуковићу, у којем се то јасно види.

"Ово је невјероватно, до крајње мјере бескруполозно, да сада здравље грађана, у ситуацији када ова пошаст свакодневно узима животе, зависи од једне странке. Како то да се УКЦ Републике Српске бори са недостатком тестова, а СНСД их има? Хиљаде грађана данима чекају на тестирање, због недостатка тестова љекари морају бирати ко може бити тестиран, а број заражених од вируса корона вртоглаво расте. Свакодневно слушамо галаму на наводно неодговорне грађане, здравствени радници су нам на измаку снага, нема нити једне вакцине за сезонски грип, здравствени систем пред колапсом – а једна странка у предизборној кампањи преузима улогу институције здравства. Невиђено, невјероватно, скандалозно", каже посланик ПДП-а у НСРС Драшко Станивуковић.

"Након оваквог поступка моја дужност је да позовем предсједника Градског одбора СНСД-а Игора Радијичића да престану са овом монструозном иницијативом. Да препусте установама здравства да раде свој посао, да се не играју са животима. Један млад човјек који жели да се тестира у Клиничком центру не може то да уради, а његова бака може да се тестира ако се упише у регистар у СНСД штабу. Невјероватно је и шокантно да оваква ствар икоме може пасти на памет", поручује Станивуковић.

"Након свега овог што се дешава из дана у дан, ово је аларм – употријебићу ријеч црвени, да једном за свагда зауставимо и смијенимо ову политику која приватизује наш град и институције у корист једне странке и њених истакнутих појединаца и то, данас је јасно, на најгори могући начин, буквално играјући се здрављем и животима људи", закључио је Станивуковић.

Бањалука, 06.11.2020. године

Информативна служба ПДП-а

Саопштење за медије

Након што је гостујући у синоћјној емисији ,,Телеринг" на РТРС-у актуелни градоначелник Бањалуке Игор Радојичић недвосмислено изјавио да Бањалука у његовом мандату није имала емпатију према човјеку, већ се у првом плану пронашла инфраструктура, стигла је реакција његовог највећег опонента Драшка Станивуковића.

  • Ако у обзир узмемо чињеницу да нити један пружни пријелаз није обезбијеђен, као нити једна спорна саобраћајна раскрсница, попут оне Рамићи – Драгочај није ријешена, гдје су наши грађани страдали, да је Бањалука једини град у којем је човјек протјеран са Трга, а тргови су у цијелом свијету мјесто окупљања и дружења грађана, да случај канцерогеног уља пирален није нити почео са ријешавањем, чиме је нарушено здравља грађана и екосистема, да су срушени Kино Kозара и паркови како би се правиле приватне зграде њима важних појединаца, да нити једно ново радно мјесто није отворено онда вам је јасно да су човјек и његова породица стављени на маргину овога друштва, за мандата Игора Радојичића, прича Станивуковић.

Подсјећамо, Радојичић је рекао да је честа примједба његових блиских људи: ,,Напросто, мораш показати више осјећања. У послу се то осјети. Нисмо довољно урадили све оно што смо назвали Бањалуком људског лица."

  • И да није ово изјавио грађани то знају, а када се то овако јавно призна добија на истинитости. Још када ваши сарадници кажу да немате емпатију и опет то не можете поправити онда важи она: или јеси или ниси, или имаш то или немаш, додаје предсједник ГрО ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић.

Мандат Игора Радојичића обиљежило је протјеривање грађана, а како се избори приближавају и уцјене људи у јавним инстуцијама, предузећима, па и самој Градској управи, кажу у ГрО ПДП-а Бањалука.

  • Ово је ријетко, али јасно признање Радојичића да је све оно што смо говорили претходних година – истина, да они нису водили бригу о човјеку, да је Бањалука због тога изгубила топло људско, човјечје лице, које могу да врате само нови људи са новим, одважним и храбрим идејама, закључили су у ПДП-у.

Овдје је потребна једна политика која ће у центар ставити човјека и његову породицу, вратити човјеку достојанство и живот какав треба да се одвија у највећем граду Српске.

С поштовањем,

Бања Лука, 5.11.2020. године
Информативна служба ПДП-а
Бања Лука

Саопштење за медије

Кандидат за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић прије неколико дана јавност је изнанадио политичком коректношћу када је пришао предизборном штанду владајућег СНСД-а и активистима поклонио освјежење, те поручио да Бањалука мора бити град без подјела.

Станивуковић је поручио да је њихов концепт изградити систем који неће разликовати појединце по било којој основи, поготово не по политичкој припадности.

  • Наша политика је без освете, реваншизма, уцјена и присиле, појаснио је Станивуквоић.

Додаје да желе изградити град у којем ће се вредновати оно што урадите својим рукама и што стекнете својим учењем и знањем, а не чланском књижицом, социјалним статусом, кумовском или родбинском везом.

  • Лоша дјела појединаца не смију се генерализовати на све друге људе, чланове и симпатизере било које странке. Наша снага је у мудрости да међу свима нама пронађемо најбоље и да ујединимо све моралне и умне капацитете нашег народа и да изградимо друштво без подјела. Више нас је који желимо слогу, разумијевање и људске односе међу нама, закључио је Станивуковић.

С поштовањем,

Бања Лука, 4.11.2020. године
Информативна служба ПДП-аОставите одговор