Тресао се резервни састав, родила се Жандармерија МУП РС

Министарство унутрашњих послова је одлучило да реорганизује своје интервентне снаге ради бржег и ефикаснијег одговора на безбједносне изазове са којима се суочавамо у Републици Српској, укључујући и велики број илегалних миграната, те ће ради бољег функционисања, Јединице за подршку промијенити назив у Жандармерија.

уторак, 25 јуна, 2019 / 17:28

Жандармерија (назив по узору на Србију, а опет и на Француску, оп. Фронтала) ће бити допуњена активним саставом Министарства унутрашњих послова, превасходно младим полицајцима који су полицијско образовање стекли на Полицијској академији.

На овај начин, сматрамо да Министарство унутрашњих послова са добро опремљеним, професионално обученим и специјализованим снагама може да одговори на безбједносне изазове у будућем периоду који ће бити стављени пред полицију.

С обзиром да је за успостављање резервног састава полиције потребан дужи временски период и средства у смислу провођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и вријеме за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију, из Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске, који се налази у процедури на Народној скупштини Републике Српске, повлачимо чланове који се односе на резервни састав полиције.

У будућем периоду, Министарство унутрашњих послова ће поново размотрити потребе и могућности за увођење резервног састава полиције у структуре Министарства.11 КОМЕНТАРА

 1. Једном је овдје била прича о проширењу броја полицајаца, управо због низа околности које могу снаћи.

  Наравно, немогуће је било како су неке тупаџије предлагале, да се још пар хиљада полицајаца ангажује.

  Можда нисам требао због будала, али сјетиће се да сам тада написао како бих ја ускладу са Законом формирао „Горску службу спасавања“ од три хиљаде чланова, како би их обучио и опремио најсавременијом опремом.

  Написао сам тада да је та специјална горска служба спашавања неопходна, све као одговор бремену времена, да они своји радом по горама штите имовину-природне ресурсе Српске, што од лопова, што од могућих будала и злонамјерника, што од елементарних непогода, значи, да буду спремни да одговоре на сваку могућу пријетњу по имовину и безбједност грађана Српске.

  П.С. Не бих ово писао, али се бојим да је неки савјетник читао прејаког Лазаревића, да није разумио шта и како је то замислио српски капетан, па тај савјетник БЕКАН, или злонамјерник, још горе, предложи Додику немогућу мисију, три хиљаде резервних полицајаца, а овај се упеца, што је још горе од горег, тачка.

 2. Nije 3000 nego 2000
  A u ostalom je poslije Dodikovog razgovora sa predstavnicima Kvinte postavljen uslov da turcin proguta zabu i odblokira formiranje SM taj da Mi povucemo prijedlog zakona o rez. sas. Policije!!
  Sacekaj koji dan pa ces vidjeti

 3. Све зависи из којег угла гледаш.
  Трговина у политици је основна дјелатност.

  Када су сарајстанци најавили да ће услов за формирање новог СМ бити МАП онда је сваком политичком трговцу било јасно да ће за елиминацију тог услова бити потребно нешто дати.

  Да Додик није кренуо са причом о резервном саставу морао би се одрећи нечег другог. Да то друго (што је реално и што постоји) не би морао дати, паметније му је било измислити причу о резервном саставу да би имао чиме трговати.

  Наравно да то глупави телалук не разумије…

 4. И наравно да џасминовци то разумију и виде да их је Додик опет зајебо.

  Зато онакве фрустрације…

 5. И зато оно глупаво лајање опозиције…

  Што би рекао Матија, “пси“ одвезани, а камење свезано.

  Наравно да опозиција зна да Додик неће и не смије да каже ово што сам горе написао, користе прилику па су се онако разгаламили.

 6. Ја претпостављам да је ова игра око полиције још једно насукивање Додика, све од стране „његових – у ствари њихових“, оних којим он не може ништа, ако није, ако је он свјесно ушао у ову причу, онда немам ријечи.

  Симови спиновање о томе како је то намјерно урађено да би се трговало око СМ вријеђа интелигенцију, једнако као и тачкицино мудро спиновање о великим закључцима по њему, будале Рајка Васића.

  Провидни сте, или тачно речено, ПРОВИДАН СИ, тачка.

 7. Hajde da od danas pa do kraja svijeta ne koristimo više engleski glagol „spinovanje“. U srpskoj gramatici postoji mnogo termina koji opisuju datu radnju:fabrikovanje, izmišljanje, podmetanje,… sam Bog zna.

 8. Evo Lukas, prodje 10 dana, a nista od tvog predvidjanja
  Da sacekamo jos malo?

  Ne treba..Ja kapiram da moras pravdati svaki potez svoga gazde, ali nemoj potcijenjivati pamet prisutnih na portalu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *