Треће Которварошко културно љето је отворено

У Котор Варошу синоћ је отворено "Которварошко културно љето" и у оквиру ове манифестације одржана је презентација традиционалних домаћих јела. Прву награду у конкуренцији етно-трпезе добила је Светосавска омладинска заједница. За најбољи ловачки или рибљи специјалитет проглашено је јело које су припремили чланови Спортског риболовног друштва, док је најљепши штанд имао ресоран "Руски цар". Учесницима […]

четвртак, 30 јуна, 2011 / 08:37

У Котор Варошу синоћ је отворено "Которварошко културно љето" и у оквиру ове манифестације одржана је презентација традиционалних домаћих јела.

Прву награду у конкуренцији етно-трпезе добила је Светосавска омладинска заједница. За најбољи ловачки или рибљи специјалитет проглашено је јело које су припремили чланови Спортског риболовног друштва, док је најљепши штанд имао ресоран "Руски цар". Учесницима гастро презентације уручене су награде и захвалнице.

"Гастро презентација ће допринијети развијању сарадње између учесника који треба да нађу заједнички интерес и да се повезују. Туристичке организације треба да виде садржај понуде што ће допринијети његовању националне домаће кухиње и развоју туристичке привреде", рекла је стручни сарадник у Туристичкој организацији Републике Српске Бојана Поповић.

Начелник општине Котор Варош Недељко Кнежевић отворио је градско купалиште Бјелине, чије уређење су финансирали опшина и шведска агенција за развој и сарадњу.

"Овај пројекат је произашао кроз договорену стратегију нашег планског развоја, као и жеља грађана", рекао је Кнежевић.

Центар за културу и информисање општине Котор Варош већ трећу годину заредом организује "Которварошко културно љето" с циљем да се представи богата традиција и туриситички потенцијал ове општине, рекла је директор Центра Вања Купрешак.

На отварању манифестације наступио је локални дјевојачки ансамбл "Жубор".