Трећа година од Убиства Бранислава Гарића

У Добоју је данас обиљежено три године од убиства потпредсједника Српске демократске странке Бранислава Гарића. У добојском Центру за културу о Гарићу су говорили предсједник СДС-а Младен Босић и предсједник добојског одбора ове странке Обрен Петровић. "Бранислав Гарић је био узор младима, који су данас, три године касније, већ зрели политичари", рекао је Петровић, који […]

четвртак, 26 априла, 2012 / 12:55

У Добоју је данас обиљежено три године од убиства потпредсједника Српске демократске странке Бранислава Гарића.

У добојском Центру за културу о Гарићу су говорили предсједник СДС-а Младен Босић и предсједник добојског одбора ове странке Обрен Петровић.

"Бранислав Гарић је био узор младима, који су данас, три године касније, већ зрели политичари", рекао је Петровић, који је Гарића описао као марљивог, систематичног и упорног човјека коме је развој Добоја био у првом плану.

Приказан је документарни филм са пресјеком Гарићевих говора које је одржао непосредно прије него што је убијен у априлу 2009. године.

Гарића је са пет хитаца из пиштоља усмртио добојски привредник Рајко Савић 26. априла 2009. године у просторијама СДС-а у Добој.

Судије Окружног Суда у Добоју су након вишемјесечног судског процеса Савића ослободили одговорности због неурачуњивости у моменту извршења кривичног дјела.