Требиње: Пожар се шири према граду

Крак пожара који је већ неколико дана активан у рејону Јасена према Љубомиру код Требиња у вечерњим часовима почео је да се шири према узвишењу Леотар, а због јаког вјетра веома га је тешко контролисати, рекао је начелник општинског Штаба Цивилне заштите Мирко Ћурић. Ћурић је нагласио да ватрогасци настоје да испресијецају пожар да не […]

уторак, 17 јула, 2012 / 21:24

Крак пожара који је већ неколико дана активан у рејону Јасена према Љубомиру код Требиња у вечерњим часовима почео је да се шири према узвишењу Леотар, а због јаког вјетра веома га је тешко контролисати, рекао је начелник општинског Штаба Цивилне заштите Мирко Ћурић.

Ћурић је нагласио да ватрогасци настоје да испресијецају пожар да не би запријетио ТВ предајнику и да се не би спустио према приградском насељу Гљива.

Због велике површине коју је захватио пожар је веома тешко држати под контролом иако су све раположиве снаге даноноћно на терену и улажу максималне напоре да би локализовали пожариште.

Од пожара на Леотару густи дим се у вечерњим часовима спустио до града. Према Ћурићевим ријечима, Републичка управа Цивилне заштите обећала је да ће сутра у помоћ стићи хеликоптер који би дјеловао по овом пожаришту чија је линија дуга више километара.
Остала пожаришта на подручју требињске општине су под контролом.