Требиње: Отворен центар за савјетовање младих при тражењу посла

У Требињу је данас отворен Центар за савјетовање, информисање и обуку младих, који ће бесплатним услугама помоћи незапосленим лицима до 30 година да брже и лакше пронађу посао. Незапосленим лицима на евиденцији требињског Бироа за запошљавање у Центру ће, између осталог, бити омогућена информатичка обука, учење страних језика, приступ интернету, те пружене неопходне инструкције приликом […]

петак, 9 септембра, 2011 / 17:33

У Требињу је данас отворен Центар за савјетовање, информисање и обуку младих, који ће бесплатним услугама помоћи незапосленим лицима до 30 година да брже и лакше пронађу посао.

Незапосленим лицима на евиденцији требињског Бироа за запошљавање у Центру ће, између осталог, бити омогућена информатичка обука, учење страних језика, приступ интернету, те пружене неопходне инструкције приликом тражења посла.

Вршилац дужности директора Завода за запошљавање РС Гордана Латиновић истакла је да ће млади у Центру пролазити и кроз одређене обуке у групама, али ће им бити пружане и индивидуалне услуге.

Она је подсјетила да се на евиденцији требињске Филијале Завода за запошљавање налази око 800 младих, а у РС око 42.000 што је 28 одсто од укупног броја незапослених.

На отварању Центра најављена је могућност организовања радионица за запошљавање младих и у другим мјестима.

Центар за савјетовање, информисање и обуку младих отворен је у сарадњи са Заводом за запошљавање РС, а у оквиру релизације програма запошљавања младих на подручју БиХ, кога финасира Влада Шпаније.

Центар ће радити од 7.30 до 15.30 часова.