Требиње: Изгорило 60 грла стоке

У пожару који је ноћас захватио објекат старе аустријске барутане на Црквини код Требиња настрадало је око 60 грла стоке, а ватра је пријетила да се прошири и на цркву Херцеговачку грачаницу и друге пропратне објекте који се налазе на брду, потврдио је Срни командир ватрогасне јединице Трербиње Миодраг Батинић. Пожар је пријављен ноћас око […]

недеља, 10 априла, 2011 / 11:51

У пожару који је ноћас захватио објекат старе аустријске барутане на Црквини код Требиња настрадало је око 60 грла стоке, а ватра је пријетила да се прошири и на цркву Херцеговачку грачаницу и друге пропратне објекте који се налазе на брду, потврдио је Срни командир ватрогасне јединице Трербиње Миодраг Батинић.

Пожар је пријављен ноћас око 2.00 часа. У потпуности је изгорио објекат дужине 50 метара и ширине 10 метара, у коме су се налазиле краве, волови, овце и јагњад, а пожар је након двочасовног гашења стављен под контролу.

"Због борове шуме која се налази на Црквини бојали смо се да се пожар не прошири и захвати цркву и друге црквене објекте, али смо успјели да га ставимо под контролу", рекао је Батинић.

Према његовим ријечима, у току гашења пожара чуле су се три јаче и неколико мањих експлозија, након чега је утврђено да су се у објекту налазило неколико граната.

Претпоставља се да је пожар подметнут, јер у објекту нема струје, да би се могао довести у везу са неисправним инсталацијама. Увиђај обављају припадници Центра јавне безбједности Требиње, након чега ће бити познато више детаља о овом случају.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор