Тражи се извођач радова, а јесте ли ви видјели идејно рјешење за Јасеновац?

Вршилац дужности директора Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ Тања Тулековић изјавила је данас да су запослени у спомен-подручју позитивно изненађени идејним рјешењем будућег Меморијалног центра Доња Градина, чији је аутор Слободан Малдини. "Спомен-подручје годишње посјети између 10.000 и 12.000 посјетилаца и важно нам је да овдје имамо музеј и све пратеће објекте, те да организујемо […]

среда, 27 јануара, 2016 / 16:23

Вршилац дужности директора Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ Тања Тулековић изјавила је данас да су запослени у спомен-подручју позитивно изненађени идејним рјешењем будућег Меморијалног центра Доња Градина, чији је аутор Слободан Малдини.

"Спомен-подручје годишње посјети између 10.000 и 12.000 посјетилаца и важно нам је да овдје имамо музеј и све пратеће објекте, те да организујемо једну изложбу која ће бити стална поставка да би коначно могли доказати да се овдје заиста дешавао злочин – геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима", рекла је Тулековићева новинарима.

Она је навела да је Доња Градина јединствено мјесто по злочину у Другом свјетском рату и да мора коначно имати сталну поставку како би тај злочин био представљен свјетској јавности.

Тулековићева је најавила да ће до краја ове године бити расписан тендер за извођача радова, а да би наредне године могли почети радови на изградњи Меморијалног центра Доња Градина.

Влада Републике Српске прихватила је недавно идејно урбанистичко-архитектонско рјешење Меморијалног центра у Спомен-подручју Доња Градина, аутора Слободана Малдинија, а поводом обиљежавања 27. јануара – Међународног дана сјећања на жртве Холокауста у Народној библиотеци у Козарској Дубици изложени су наслови издавачке дјелатности Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина". 

 

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *