Транспарент "контра напад" на Акропољу

Настављајући протесте због програма штедње грчке владе, група синдикалних активиста поставила је јутрос на Акропољу у Атини транспарент којим народ позива на "контра напад” против нових мјера штедње. Око 300 чланова комунистичког синдиката ПАМЕ ушло је на Акропољ пре него што је отворен за јавност и у подножју Партенона поставило огроман трансапрент, изјавио је агенцији […]

понедељак, јун 27, 2011 / 10:42

Настављајући протесте због програма штедње грчке владе, група синдикалних активиста поставила је јутрос на Акропољу у Атини транспарент којим народ позива на "контра напад” против нових мјера штедње.

Око 300 чланова комунистичког синдиката ПАМЕ ушло је на Акропољ пре него што је отворен за јавност и у подножју Партенона поставило огроман трансапрент, изјавио је агенцији АФП један од организатора Христос Казотис.

На транспаренту је, на енглеском и грчком језику писало: „Народи имају власт и никад се не предају. Организујте контра напад”.

Грчки парламент ће 29. и 30. јуна расправљати и затим гласати о петогодишњем програму штедње, чије је усвајање предуслов за добијање нове рате кредита од 12 милијарди евра од Међународног монетарног фонда и европских финансијских институција.

Синдикати су раније позвали на генерални 48-часовни штрајк од сутра.Оставите одговор