Трамп одао признање једином авиону који 2011 није ништа погодио

Предсједник САД Доналд Трамп данас је, поводом 17 година од терористичких напада, одао пошту путницима који су се тада налазили у авиону „Јунајтед ерлајнса“ на лету 93 и похвалио их због неизмјерних напора да спасу животе великог броја људи у борби са отмичарима летјелице.

уторак, септембар 11, 2018 / 18:47

Он је мјесто пада авиона у Пенсилванији назвао „спомеником америчког пркоса“.

„Заједно жалимо за животима сваке мајке и оца, сестре и брата, сина и кћерке, који су од нас отети код зграде Свјетског трговинског центра Њујорку, зграде Пентагона у Вашингтону и овдје у Пенсилванији“, рекао је Трамп током обиљежавања дана сјећања на жртве напада извршених 11. септембра 2001. године.

Трамп каже да САД поштују жртву људи на лету 93, уз обећање да никада неће устукнути пред лицем зла и да ће учинити све што је неопходно да Америка остане безбједна.

Чланови породица погинулих на лету 93 прочитали су имена 40 путника и чланова посаде који су погинули приликом пада авиона, након чега су се огласила звона у знак сјећања на њих.

„На тај авион укрцали су се као странци и ушли у вјечност заувијек повезани као стварни хероји. Ово поље сада је споменик америчког пркоса. Ово је порука цијелом свијету да се Америка никада неће предати пред тиранијом“, рекао је Трамп.

Комеморације су данас одржане и у Њујорку и Вашингтону у оквиру обиљежавања дана сјећања на готово 3.000 погинулих у нападима Ал каиде 11. септембра 2001. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *