Toрес на допунској настави о забијању голова

Нападач Челзија, Шпанац Фернандо Торес, дуже од 13 сати проведених на терену није забио ни један гол за свој клуб или репрезентацију. Подсјећамо, откад је прошлог јануара прешао из Ливерпула у Челзи у трансферу вриједном 50 милиона фунти, Торес је одиграо 41 утакмицу за лондонске “плавце”. Забио је само 5 голова, три у првенству и […]

уторак, 17 јануара, 2012 / 13:43

Нападач Челзија, Шпанац Фернандо Торес, дуже од 13 сати проведених на терену није забио ни један гол за свој клуб или репрезентацију.

Подсјећамо, откад је прошлог јануара прешао из Ливерпула у Челзи у трансферу вриједном 50 милиона фунти, Торес је одиграо 41 утакмицу за лондонске “плавце”. Забио је само 5 голова, три у првенству и два у Лиги шампиона. Прошле сезоне је у 13 утакмица у Премијер лиги у дресу Челзија 27-годишњи нападач постига само један гол, а ове сезоне је поентирао два пута у 16 утакмица.

Дакле, просјечно у Премијер лиги забија сваких 428 минута. И није нека статистика за најскупљег играча у историји најквалитетније лиге у Енглеској!

Тренер Челзија Стив Холанд понудио је изјаву која показује колико се Торес очајнички труди прекинути свој пост.

“Фернандо врло напорно ради на својој реализацији на тренинзима. Ми увијек пуно вјежбамо шутирање на гол. Међутим, Торес додатно ради по том питању по завршетку сваког тренинга током седмице. На тренинзима Фернандо врло добро забија голове. Лично сам радио с њим на позиционирању у нападачким акцијама”, изјавио је Холанд за Челзи ТВ.

Торес се једино може похвалити чињеницом да је ове сезоне већ 11 пута асистирао при погоцима Челзија.