Тојота: Аутомобил и геџет

Аутомобилска индустрија могла би да крене потпуно новим, револуционарним путем, након што је Tojota представила дизајн због којег би класичне аутомобилске каросерије могле да постану ствар прошлости.Фaн-Ви, скраћено од "вехикл интерактив интернет", концепт је аутомобила чија је каросерија начињена од интерактивних плоча осјетљивих на додир, што власнику омогућава потпуну промјену изгледа аутомобила. Али осим камелеонства […]

четвртак, 1 децембра, 2011 / 09:33

Аутомобилска индустрија могла би да крене потпуно новим, револуционарним путем, након што је Tojota представила дизајн због којег би класичне аутомобилске каросерије могле да постану ствар прошлости.Фaн-Ви, скраћено од "вехикл интерактив интернет", концепт је аутомобила чија је каросерија начињена од интерактивних плоча осјетљивих на додир, што власнику омогућава потпуну промјену изгледа аутомобила.

Али осим камелеонства лимарије, на интерактивним плочама могуће је и сурфовати интернетом.

Осим тога, аутомобил може да поздрави свог власника било каквом поруком.

Toјota је представила свој уникатни аутомобил уочи надолазећег Токијског сајма аутомобила.

– Аутомобил мора да се прилагоди нашим емоцијама. Ако није забавно, то није аутомобил – рекао је предсједник Тојоте Акио Тојода.

Јапански произвођач аутомобила засад не планира да стави Фан-Виа у производњу, али напомињу да је то примјер технологије какву би Toјota могла да укључи у будуће моделе.

Један од коментатора на Јутјубу се запитао, да ли ће бити потребно донијети нова саобраћајна правила која би га спречила да пушта порно филмове на каросерији током вожње.