Тодоровић од Социјалиста: Инцко је у паници јер није испунио обавезе

Да је Валентин Инцко, Високи представник за БиХ, имао нешто против повеља које је НСРС додијелила Радовану Kараџићу, Момчилу Kрајишнику и Биљани Плавшић, реаговао би прије пет година када су и додијељене, а не на одласку из БиХ, сматра члан Предсједништва Социјалистичке партије и посланик у Народној скупштини РС Срђан Тодоровић.

петак, 5 фебруара, 2021 / 08:21

Он каже да Инцко прави медвјеђу услугу свом насљеднику сипајући, на крају мандата, додатно уље на ватру ионако узаврелим политичким односима у БиХ.

– Изгледа као да је високи представник у паници јер није испунио преузете обвезе неких кругова у Сарајеву, али ми немамо намјеру да испуњавамо било чије жеље, а понајмање оних који РС не мисле добро. Шта му значи овај ултиматум и рок од три мјесеца након пет година у којима му те повеље уопште нису сметале? Због чега сада опет демонстрира силу, када сви знамо да коначно одлази из БиХ? Видмо да се опет ставио на мјесто портпарола бошњачке политике на штету српског народа чиме уопште не помаже у процесу помирења. Надам се да ће његов насљедник бити барем за нијансу квалитетнији дипломата и да ће покушати да ради свој посао на непристрасан и професионалан начин – рекао је Тодоровић.