То се зове субвенција: Малта туристима даје 200 евра из буџета, ако остају најмање три дана у хотелу са пет звјездица

Малта, у жељи да оживи туристичку индустрију, планира да понуди страним посјетиоцима и до 200 еура ако остану најмање три дана на том острву овог љета, саопштио је министар туризма те државе, Клејтон Бартоло.

недеља, 11 априла, 2021 / 13:37

Бартоло је рекао да ће, када већина антипандемијских мјера буде укинута до 1. јуна, туристима који резервишу љетни одмор директно преко локалних хотела бити поклоњен новац.

Он је казао да ће туристи који резервишу смјештај у хотелу са пет звјездица добити 100 еура од туристичке управе Малте, а хотел ће додати још 100.

Јефтинији хотел, мања субвенција

У сличном аранжману ће они који се одлуче за хотел са четири звјездице добити укупно 150 еура, а они који резервишу хотел са три звјездице 100 еура.

Подаци Свјетског савјета за путовања и туризам показују да туристичка индустрија директно и индиректно чини више од 27 одсто економије Малте, али је тај сектор угрозила пандемија коронавируса.

Земља је привукла више од 2,7 милиона страних посјетилаца у 2019. години, али бројке су опале за више од 80 одсто од почетка пандемије.