То је титула: Упецао скоро четири килограма рибе на пловак и постао побједник

Гроздан Симикић из Дервенте побиједио је на Вашарском купу – такмичењу риболоваца удицом на пловак, које је данас одржано у дервентском насељу Трстенци.

недеља, 22 августа, 2021 / 20:09

Симикић је укупно уловио 3.950 грама рибе, а осим Вашарског купа одржана је и фишијада – такмичење у припремању рибље чорбе.

Манифестацију је, поводом Дана града – Велике Госпојине, организовало Спортско риболовно друштво /СРД/ "Укрина" Дервента.

Код сениорки најуспјешнија је била екипа "Клен" из Бановића, а екипа СРД "Укрина" Дервента освојила је друго мјесто.

Код сениора прво мјесто припало је екипи "Клен" Бановићи, друго мјесто освојила је екипа "Укрина" Дервента, а треће екипа "Босна" Жепче.

Званично су уручене награде и за побједнике такмичења "Сомијада", које је одржано нешто раније, а побједничка екипа "Врба" такмичила се у саставу Душан Јотановић, Сретко Николић и Недељко Николић.

У припремању рибље чорбе учествовало је 10 екипа, а побједник је екипа Алдин и Дајана Капетановић из дервентског насеља Јасенци.

Друго мјесто припало је екипи Ловачког друштва Сијековац у саставу Владислав Винчић и Виолета Капетановић, а треће мјесто освојила је екипа Српског спортског удружења "Пријатељи" из Брода у саставу Синиша Черек и Зоран Видић.