Tло у Италији не мирује

Два нова потреса, од којих је један био јачине 4,3 степена Рихтерове скале, регистрована су током ноћи на сјевероистоку Италије, проузроковавши нову материјалну штету на већ оштећеним објектима, саопштиле су локалне власти. Два потреса су регистрована у поноћ по локалном времену, а први је био јачине 4,3 степена, а други 3,2 степена Рихтерове скале. Епицентар […]

четвртак, 24 маја, 2012 / 11:20

Два нова потреса, од којих је један био јачине 4,3 степена Рихтерове скале, регистрована су током ноћи на сјевероистоку Италије, проузроковавши нову материјалну штету на већ оштећеним објектима, саопштиле су локалне власти.

Два потреса су регистрована у поноћ по локалном времену, а први је био јачине 4,3 степена, а други 3,2 степена Рихтерове скале.

Епицентар оба потреса био је на дубини од само четири километра.

Фернандо Фериоли, градоначелник мјеста Финале Емилија, гдје је био епицентар снажног земљотреса регистрованог у недјељу, изјавио је да су у новим потресима додатно оштећене зграде које у оштећене у земљотресу јачине шест степени Рихтерове скале.

У центру града проглашена је црвена зона гдје је забрањен приступ због могућег рушења оштећених зграда.

Италијански медији су објавили да је током ноћи било укупно 18 потреса.

Италијанска влада је 22. маја прогласила стање природне катастрофе у зонама које су погођене земљотресом и упутиле 50 милиона евра за акције помоћи и спашавања у овом региону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *