Титан (Titan)

​Тридесет година од сада, породични рај у бази НАТО негдје у Атлантику. На територији Шпаније. Остатак свијета умире у пренасељењу и тоне у океане.

субота, 28 априла, 2018 / 08:15

Бар два пута понове недавни ангажман америчких, тј. НАТО војника у Сирији, тако да је јасно да Пентагон намјерава остати тамо још бар 30 година. Ово је изузетно чест начин саопштавања таквих ствари свијету и својим пореским обвезницима.

Истовремено се, у потки научнофантастичног филма, уткива у подсвијест гледатеља да САД, не само да су способне вршити окупацију суверених земаља, већ је то и њихово право.

А када ће за 15 година од 2048. половина људске популације помријети од глади, јасно је да НАТО и НАСА имају права на све. Тако се и понаша научник који то саопштава, у улози вође медицинског дијела пројекта Титан. Што је Сатурнов велики мјесец, на којем су примјећене ријеке душика, те је најповољнији за људску колонизацију.

Да би припремили људски боравак тамо, врше насилну еволуцију у јединки људске врсте, успјешно производећи два примјерка. Мушки и женски.

Један од њих је и наш главни јунак, амерички војник Рик, који има жену доктора медицинских наука и која увиђа шта се дешава. Већина покусних кунића не преживи, па и несуђена другарица нашег јунака.
Почиње убризгавањем ензима, који чине да могу издржати без кисеоника преко пола сата. Не осјећају хладноћу. Трче удишући душик и 5% кисеоника.

Након што су сасвим побијелили, редуковали ушне шкољке, спојили средњи и домали прст, те се котарисали длака; хомо титаникуси не могу више говорити на начин да их разумију људи. Међусобно комуницирају додиром, или на фреквенцијама прениским за људско ухо.

Филм не остаје искључиво на земљи, јер му је крај на Титану, гдје је Рик ипак одлучио да оде. Због свог сина и жене, која му је одбила дати инјекцију за хемијску лоботомију, захваљујући којој се не би сјећао ничега из свог живота до тренутка убода шупљом иглом.

Често човјек помисли на Гатаку гледајући Титан.Оставите одговор