Типсаревићева Русија

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у финале турнира у Санкт Петербургу побједом против Американца Алекса Богомолова јуниора и довео себе у прилику да освоји други велики турнир у Русији. Типсаревић је до тријумфа дошао са 6:2, 6:1, послије једног сата и 16 минута игре, и тако остварио прву победу у међусобним дуелима са америчким […]

субота, 29 октобра, 2011 / 14:26

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у финале турнира у Санкт Петербургу побједом против Американца Алекса Богомолова јуниора и довео себе у прилику да освоји други велики турнир у Русији.

Типсаревић је до тријумфа дошао са 6:2, 6:1, послије једног сата и 16 минута игре, и тако остварио прву победу у међусобним дуелима са америчким тенисером.

У борби за другу титулу за само нједељу дана Типсаревић ће играти против бољег из другог полуфиналног дуела у којем се састају домаћи тенисер Михаил Јужњи и Хрват Марин Чилић.
Типсаревић је успио да добије сервис гем на самом старту меча, али је одмах затражио медицински тајм-аут због повреде задње ложе. Српски тенисер је појаснио да је осјетио бол већ у првом поену, а послије десетоминутне паузе меч је настављен и Богомолов је изједначио. Типсаревић је послије паузе заиграо резервисаније, али је успио да добије и наредни гем на свој сервис, а потом искористи другу брејк лопту за 3:1.

Богомолов је одмах узвратио, али је Типсаревић од тада заиграо много агресивније и уз освојена два гема заредом дошао до предности од 5:2, а већ у наредном гему брејком освојио први сет.

Српски тенисер је наставио у истом ритму и у наставку и уз један брејк врло брзо је повео са 5:0. Већ у шестом гему, Типсаревић је имао шансу да заврши меч, али је Богомолов коначно одиграо сигурно, па је српски тенисер дошао до тријумфа у наредном, послије једног сата и 16 минута игре.

Јанко је деавно освојио и турнир у Москви.Оставите одговор