Типсаревић изгубио од летећег Индијца

Репрезентација Индије изједначила је против Србије на 1:1 у првом колу Свјетске групе Дејвис купа пошто је вечерас у Новом Саду Сомдев Деварман побиједио Јанка Типсаревића са 7:5, 7:5, 7:6 (7:3). Типсаревић је прва два сета изгубио пошто је у оба повео са "проклетих" 4:1. Жестока борба вођена је у трећем, играчи су у једном […]

субота, 5 марта, 2011 / 09:53

Репрезентација Индије изједначила је против Србије на 1:1 у првом колу Свјетске групе Дејвис купа пошто је вечерас у Новом Саду Сомдев Деварман побиједио Јанка Типсаревића са 7:5, 7:5, 7:6 (7:3).

Типсаревић је прва два сета изгубио пошто је у оба повео са "проклетих" 4:1. Жестока борба вођена је у трећем, играчи су у једном моменту везали седам брејк поена, а Деварман је славио у тајбрејку 7:3.

Типсаревић је одмах на старту меча дошао до брејка и повео 2:0. Српски тенисер је одлично користио грешке ривала који је имао три дупле сервис грешке. Јанко је наставио у истом ритму и са још два брејка повео 4:1.

Међутим, слично као и Троицки, и Типсаревић је после вођства потценио ривала, опустио се, и 20ак минута касније Деварман је стигао до 5:4 и сервиса за предност у сетовима.

Индијац ову шансу није искористио иако је имао 40:15 на свој сервис. Типса је изједначио, а онда после дупле сервис грешке и још једног аута ривала узвратио брејк и изједначио на 5:5.

Овај брејк није био довољан да Типсаревић преломи сет, имао је лопту за 6:5, али је поново попустио и Деверман је опет стигао до брејка и сервиса за први сет. Овај пут Индијац није погијрешио, сјајно је сервирао и са 7:5 добио први сет.

После по једног освојеног гема у другом сету, Типсаревић се поново нашао у проблему. Слабо је одиграо на свој сервис и дао неколико шансу Индијцу да први стигне до брејка у овом делу игре. Српски тенисер се ипак спасао, добио гем, а онда одмах сам стигао до прилике да одузме сервис. После велике борбе то је и урадио захваљујући ауту Девармана, па је после сигурног гема на свој сервис поново повео са 4:1 у сету.

На први поглед се учинило да ће Типсаревић овај пут коначно наставити да игра на истом нивоу, сачувао је свој сервис не нападајући превише ривалов, стига до сервиса за меч, али је поново посрнуо у финишу те је Деварман узвратио брејк и смањио на 5:4 . Ускоро је Индијац изједначио, а онда захваљујући очајном сервису Јанка преокренуо на 6:5 и сервира за 2:0 у сетовима.

После три гема у првом сету нема брејка, па Типсаревић, и поред малих проблема на старту води са 2:1. Услиједила је жестока борба за следећи гем, Деварман је имао шансу да га добије и изједначи, али је Типсаревић преокренуо и стигао на корак до "проклетог" вођства од 4:1.

То се није догодило јер је Индијац направио брејк, а онда су услиједилила још два, по један на обе стране па је Деварман сервирао за ново изједначење при резултату 4:3. Ту није био крај одузетим сервисима јер је Типсаревић направио нови брејк и стигао до сервиса за свој први сет.

Међутим, све је остало исто, Јанко је одиграо нервозно и допустио ривалу да поново смањи резултат, а онда коначно сачувао сервис те изједначио на 5:5.

Типсаревић је наставио са слабим сервисом па је Индијаца стигао до двије меч лопте. Типса је спасао обе, а онда коначно освојио шести гем у сету и поново повео обезбиједивши бар тај-брејк.

Српски тенисер је поново био ближи освајању сетам повео је 3:1 у додатном дијелу сету, али је Индијац освојио пет везаних поена и са 7:3 добио сет, меч и изједначио резултат на 1:1 после првог дана.Оставите одговор