Тинејџер продао Јахуу своју фирму за 18 милиона фунти

Седаманестогодишњи ученик из Лондона Ник Д’Алоизио постао је мултимилонер након што је интернет гиганту Јахуу продао свој агрегатор вијести "Самли” за око 30 милиона долара. Како каже, за сада се неће селити у сједиште компаније у Калифорнији, зато што мора да заврши гимназију. Ник Д’Алоизио из Вимблдона, у јужном Лондону, направио је апликацију која нуди […]

уторак, 26 марта, 2013 / 20:18

Седаманестогодишњи ученик из Лондона Ник Д’Алоизио постао је мултимилонер након што је интернет гиганту Јахуу продао свој агрегатор вијести "Самли” за око 30 милиона долара. Како каже, за сада се неће селити у сједиште компаније у Калифорнији, зато што мора да заврши гимназију.

Ник Д’Алоизио из Вимблдона, у јужном Лондону, направио је апликацију која нуди сажети приказ садржаја са информативних и других сајтова

Ник Д’Алоизио из Вимблдона, у јужном Лондону, направио је апликацију која нуди сажети приказ садржаја са информативних и других сајтова, прије мање од годину дана у својој спаваћој соби, а сада ће се придружити елитној групи тинејџера који су постали интернет милионери.

Д’Алоизио, који је сувише млад да би постао директор властите фирме, изјавио је да је из хобија почео да осмишљава апликације за мобилне телефоне и да није очекивао профит од тога. Новац од продаје компаније отићи ће у инвестициони фонд, али ће набавити и нови компјутер и нове патике.

– Остаћу у Лондону. Желим да завршим гимназију и заиста не бих могао тамо да живим сам – изјавио је он.

Његова мајка Дајана Д’Алоисио је још у шоку.

– Знала сам да је на неки начин посебан, али нисам очекивала да ће се то десити овако изненада – каже она и додаје да је син одмалена показивао склоност ка техници.