Тиквани без коријена: Момчило Антонић писмом Анте Павелића прозива Ивана Бегића да је усташа?

Као што смо устали против предизборног простакулка гдје се тадашњи кандидат, а сада предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, прозивала због поријекла из мјешовитог брака, те да је један од њених рођака био припадник усташког покрета; тако најоштрије осуђујемо и ову противуставну реторику.

понедељак, 1 фебруара, 2021 / 11:51

О, да. Бегић стоји иза портала БањалукаЦРТИЦА24.цом и преко њега спинује јавност у личну, и корист ПДП. Било то етично за једног политичара или не. То што Антонић није у стању урадити исто за себе и СНСД, нипошто га не доводи у позицију да се усљед фрустрације тиме, усуђује вријеђати потомке за дјела њихових предака.

То се не смије радити!

Какве везе Ауди има са усташама?

Не смијете (АНТОНИЋУ, ЋУСКИЈО) јавно или приватно вријеђати било коју особу, због тога што је припадник неке нације!!!

Посебно не можете Покољ, односно један дио мозаика хрватског државног геноцида над српским народом у околини Бање Луке, стављати на терет некоме рођеном чак послије Отаџбинског рата.

И то зашто? Јер је вас и вашу породицу прозвао да возите луксузан аутомобил, док се о бирачима који вас нису подржали, у колективитету изражавате недвосмислено увредљиво?

Какве везе има нечија нација и његови преци с тим?!?

Ви можете, и то треба радити, прозивати некога ако је, рецимо, син неког тајкуна и живи огрезао у луксузу, а у јавности се представља као Робин Худ. Водећи рачуна да његов тата толики новац није могао стећи, бар, сасвим легално. Да се, ето, изразимо крајње еуфемистички. У политичком животу прво такве треба и прозвати, и истражити.

Истрага луксузица

Иван Бегић је то урадио Антонићу, подсјећајући на његово називање грађана у Броду, Модричи и Шамцу "говнима" и желећи им још "доста кише и меких насипа", јер нису гласали за његову партију.

Бегић је на свом порталу додао још: "Често је писао о томе чиме и како на посао долазе његови политички неистомишљеници, а оно што је Антонић заборавио јесте да управо он вози скупоцјени модел Аудија, као и чланови његове породице".

Бегић, дакако, није то исто учинио за своје политичке истомишљенике и чланове њихових породица, јер БањалукаЦРТИЦА24.цом није објективно и непристрасно гласило, већ партијски памфлет.

Ми са Фронтал.РС немамо тај педигре и луксуз, али зато можемо да причамо како јесте. Ни по бабу, ни по ујацима.

Момчилове поруке нису нацистичке!

У сукобљавању са однедавно одборнички овјереним политичаром, ви као народни посланик можете рећи да је усташа – али то морате ДОБРАНО ОБРАЗЛОЖИТИ АРГУМЕНТИМА или се суочити са судском казном за клевету и противуставно позивање на националну мржњу.

Са друге стране, овдје треба јасно повући границу. Са оваквим иступима одмах престати!

Након вријеђања чланице ЦИК за истина политички јасно усмјерену одлуку о понављању избора у Сребреници (док је за Добој било озбиљнијих разлога), предсједник СНСД и српски члан Предсједништва тзв. БиХ, такође је мотивацију образлагао старозавјетним методама. И није му први пут.

Што је и изазвало ово мукање подмлатка. Подмладак ПДП такође муче, коментаришући Антонићеву бруку и карактеришући одбијање извињења као "слање нацистичких порука".

Кад се може рећи да је неко усташа?

Ово што је пролупао не баш толико млађани Момчило није нацизам. Али јесте изазивање националне и вјерске мржње у јавности, а зарад политичких циљева. Треба бити кажњено од стране државних установа. Оне, засад, показују наставак приватизације истих, јер Полицијска станица Лазарево одбија да прими Бегићеву пријаву. Што исто није нацизам, али јесте тоталитаризам.

Но, да Антонић нема баш најјаснија знања о историји и традицији, посебно свог народа, те изграђена размишљања о њој ван досадних фраза, види се и из његове изјаве у Централним вијестима АТВ, када је рекао "српски народ никада није био ни нацистички, ни фашистички, и увијек је давао велику жртву у борби против фашизма и нацизма".

Српски народ у борби против фашизма (Италија) и нацизма (Њемачка) своју жртву није давао "увијек", већ је поднио у Другом свјетском рату (1941 – 1945). У Отаџбинском рату (1991- 1995) опет, борио се овај пут само против усташтва (Хрватска, Ефбих). Усташтво данас, јесте модификован расистички и вјерски покрет, који више не заговара истребљење Рома или Јевреја, него искључиво Срба.

У тој државној политици имају помоћ не само "међународне заједнице" оличене у НАТО, ЕУ и слично; већ и од стране Невладинића, те Хрба Милорада Пуповца. За њих се, стога, може потпуно аргументовано рећи да су усташе. Или бар сигурно новоусташе.

О, да – Невладинићи и Хрби су усташе!

За ове посљедње је карактеристично да због избора и јавности, односно финансијске користи коју у име 1991. године конститутивног народа, добијају из буџета као "српска национална мањина у Хрватској" и себе лажно представљају као Србе.

Заузврат пишу латиницом, учествују у покушајима нацификације Срба у Приједору и другдје, користе термине "агресија на БиХ", "агресија на Хрватску", "Домовински рат" и друге неологизме из ове кухиње, те славодобитно одлазе на прославу етничког чишћења над својим народом прошле, 2020. године у Книну.

Да ли Момчило Антонић, суштински непозната политичка личност из трећег ешелона, упада у овај опис?

Ми то не знамо, али знамо да овај посланик, као и одсудна већина других у НСРС, не користе српско писмо, а таламбасају о српству. То није лицемјерно, то је морбидно!

Посебно да, када су у политичком шкрипцу због својих аутомобила, породичног богатства, страначких или личних грешака – посежу за најпростачкијим националистичким реторикама у име "заштите" српског народа.

Да ли је Момчило Антонић усташа?

Таква политика, потпомогнута локалним "језичким стручњацима", који своје ријетке наступе на телевизији користе да панично слажу себе и друге како је "латиница и српско писмо и не треба га се одрицати", а све то у условима када дјеца послије првог разреда основне школе, ван ње ћирилицу више ни не користе уз благослов ресорног министарства и државе Српске, приближава нас коначном рјешењу српског питања.

И то онако како га је зацртао поглавник Анте Павелић и његова Независна Држава Хрватска!

Нека Антонић, као народни посланик, затражи да у сврху реципроцитета у односу на ФТВ, која је ћирилицу укинула још прије деценију, да РТРС престане титловати латиницом стране филмове и серије, а да БХТ то чини пола-пола? Што не пошаље хабер да АТВ, на коју Антонићев СНСД има неоспоран утицај, врати српско писмо у програм и сат културног геноцида над својим народом врати уназад?

Можда да он лично почне писати српским писмом на друштвеним мрежама, или бар у случајевима када друге оптужује за усташлук? Нека тако за почетак, личним примјером, себе препоручи као великог Србина гласачима. Јер то свакако до сада није био ни он, ни званична политика чији је посланик.

Онај ко се Антонићу у таквој хипотетичкој иницијативи супротстави, па макар и он сам, тај је усташа!Оставите одговор