Тихић: Зар Карађорђево?!

Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је данас у Сарајеву да је добро да Предсједништво БиХ, након четири године изостанка било какве званичне сарадње, иде у Карађорђево и разговара са предсједницима Србије Борисом Тадићем и Турске Абдулахом Гулом. "Мјесто одржавања сусрета није баш сретно одабрано јер нас то асоцира на прошла времена, на договор из Карађорђева. […]

понедељак, 25 априла, 2011 / 18:20

Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је данас у Сарајеву да је добро да Предсједништво БиХ, након четири године изостанка било какве званичне сарадње, иде у Карађорђево и разговара са предсједницима Србије Борисом Тадићем и Турске Абдулахом Гулом.

"Мјесто одржавања сусрета није баш сретно одабрано јер нас то асоцира на прошла времена, на договор из Карађорђева. Нажалост, асоцира и на данашња времена, јер су у БиХ још јаке политике које слиједе договор из Карађорђева", изјавио је Тихић новинарима.

Он је рекао да му је драго што "у Хрватској те политике више нису на сцени", наводећи да "једним дијелом у Србији, нажалост, још увијек такве политике постоје".

Одговарајући на питање шта очекује у вези са формирањем власти у БиХ, Тихић је рекао да су "послали предсједнику СНСД-а Милораду Додику и странкама из РС позив и на њима је да они одлуче да ли желе и са киме правити власт".

Тихић је нагласио да су "то питање поставили алтернативно – да ли да се иде у формирање власти на нивоу БиХ са парламентарним већинама у РС и ФБиХ или када је ријеч о ФБиХ, са странкама платформе и два ХДЗ-а".

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија рекао је да није никога контактирао у посљедње вријеме у вези са формирањем власти на нивоу БиХ.

"Чекам да прођу празници", рекао је он.

Чланови Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић учествоваће сутра на трилатералном састанку шефова држава БиХ, Србије и Турске у Карађорђеву.