Тихић: Власт формирана у Федерацији БиХ није најбоље рјешење

Предсједник СДА Сулејман Тихић сматра да наредних дана треба почети озбиљне разговоре о формирању власти на нивоу БиХ будући да је од избора прошло већ шест мјесеци. "Имамо приједлог ОХР-а и на бази тих елемената треба радити на успостављању парламентарне већине на државном нивоу. Што прије, то боље", рекао је Тихић за загребачки "Вечерњи лист", […]

петак, 8 априла, 2011 / 12:20

Предсједник СДА Сулејман Тихић сматра да наредних дана треба почети озбиљне разговоре о формирању власти на нивоу БиХ будући да је од избора прошло већ шест мјесеци.

"Имамо приједлог ОХР-а и на бази тих елемената треба радити на успостављању парламентарне већине на државном нивоу. Што прије, то боље", рекао је Тихић за загребачки "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Према његовом мишљењу, у формалном смислу није могуће расписати ванредне изборе.

"Морали бисмо да конституишемо оба дома Парламентарне скупштине БиХ, па онда промијенити закон. И када би били одржани, не вјерујем да би ти изборни много тога промијенили. Можда би дошло до неких мањих корекција у односу снага на политичкој сцени", истакао је Тихић.

Он сматра да би ти избори радикализовали ситуацију у БиХ и да би за годину дана било одгођено рјешавање нагомиланих проблема.

Тихић је рекао да власт, формирана у Федерацији БиХ, није најбоље рјешење, оцјењујући да представља "избор између два лоша рјешења".Оставите одговор