Тихић посјетио Бијељину, мјесто покрај Јање

Предсједник Странке демократске акције, Сулејман Тихић, посјетио је данас Бијељину и Јању, и разговарао са начелником Бијељине, Мићом Мићићем. Тихић је Бијељину посјетио у својству потпредсједника Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, што је мање позната функција коју обавља и титула којом се представља предсједник СДА, али заразлику од ове звучније, омогућава дјеловање и разговоре са […]

петак, 12 фебруара, 2010 / 16:11

Предсједник Странке демократске акције, Сулејман Тихић, посјетио је данас Бијељину и Јању, и разговарао са начелником Бијељине, Мићом Мићићем.

Тихић је Бијељину посјетио у својству потпредсједника Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, што је мање позната функција коју обавља и титула којом се представља предсједник СДА, али заразлику од ове звучније, омогућава дјеловање и разговоре са влашћу на цијелој територији БиХ.

Пише: Марко Шикуљак

По Тихићевим ријечима, разговарало се о темама које су њему раније кандидоване из парламента. Набрајајући статус повратника, њихово запошљавање и слично, Тихић је додавао да су они више у надлежности ентитета, те да је надлежни министар Владе Српске, Омер Бранковић, обавезама био спријечен да присуствује.

Истичући да је дошло до помака у сарадњи политичких партија, Тихић је додао и проблем преименовања бијељинских улица, које су за вријеме рата добила имена због којих сада локална СДА константно врши притисак на општински власт.

Да ли лапсус на крају снимка показује гдје је у ствари Тихићу било срце? Да ли се о нечему другоме, сем о положају Јање и њених становника разговарало са Мићићем није познато, сем што је засигурно почео са Мићићевим интересовањем за Тихићево здравље. Тихић је одговорио да је након неколико операција сада доста боље, и да је вјероватно велика активност и рад оно "што га држи".

Незванично, након што је почистио ситуацију у СДА, Тихић лагано креће у кампању у којој ће говорити једну одмјерену причу, како великих и коначних рјешења нема, и како је потребан договор свих фактора.

На новинарско интересовање за његов став о спорном снимку који је емитовала ФТВ, Тихић се сложио да је у питању претјеривање, и да РАК треба да ради по закону (почетни видео).

О питању референдума, Тихић је додао да је он демократски чин, али да нижи ниво васти не може одлучивати о питањима који се односе на цијелу државу, тако да тај дио треба подробно дефинисати законом

Начелник Бијељине био је задовољан посјетом високог (по функцији) госта, и истакао да се амбијент у Бијељини поправља, као и да се проблеми рјешавају на цивилизован начин.

-Ми у локалној заједници покушавамо да направимо такав амбијент да проблеми који постоје већ годинама буду рјешавани у демократској атмосфери и уз поштовање свих грађана општине Бијељина, односно да буду ријешени на цивилизован начин- рекао је Мићић.

Мићић је за Фронтал.РС појаснио како ће се проблем преименовања улица (проблем који је морио и САД, јер је био један од разлога санкција америчке администрације овом граду) бити рјешаван, као и које су улице спорне и зашто.Оставите одговор