Тихић поново изабран за предсједника СДА

САРАЈЕВО – Нови стари предсједник Странке демократске акције Сулејман Тихић изјавио је да је његовим реизбором побиједила СДА – босанскохерцеговачка народна странка европског политичког центра. "СДА иде у правцу изградње БиХ као нормалне, просперитетне државе равноправних народа и грађана, у којој ће се, уз договор, компромис и дијалог рјешавати проблеми без сукоба и подјела", рекао […]

среда, мај 27, 2009 / 13:22

САРАЈЕВО – Нови стари предсједник Странке демократске акције Сулејман Тихић изјавио је да је његовим реизбором побиједила СДА – босанскохерцеговачка народна странка европског политичког центра.

"СДА иде у правцу изградње БиХ као нормалне, просперитетне државе равноправних народа и грађана, у којој ће се, уз договор, компромис и дијалог рјешавати проблеми без сукоба и подјела", рекао је Тихић синоћ новинарима након проглашења његовог реизбора на Петом конгресу СДА одржаном у Сарајеву.

Тихић је рекао да ће наставити да се бори за пуно јединство СДА, како је то било и послије смрти бившег предсједника странке Алије Изетбеговића.

Говорећи о најави премијера Федерације БиХ Неџада Бранковића да ће ставити на располагање мандат, Тихић је рекао да је он то и раније захтијевао и да је то добра одлука.

За Тихића је гласало 425 делегата, за његовог противкандидата Бакира Изетбеговића гласао је 301 делегат, док је Аднан Терзић добио 19 гласова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *