Тешка група за кошаркаше Партизана

Кошаркаши Партизана играће у групи Ц Евролиге заједно са Реал Мадридом, Макабијем, Анадолу Ефесом, Арманијем и квалификантом, одлучено је жријебом у Барселони. ‘Црно-бели’ ће без обзира на имена ривала сигурно покушати да се и шесту годину за редом пласира у Топ16 фазу. Жреб који су обавиле легенде Евролиге Жељко Обрадовић, Дејан Бодирога и Шарунас Јасикевичијус […]

четвртак, 7 јула, 2011 / 20:57

Кошаркаши Партизана играће у групи Ц Евролиге заједно са Реал Мадридом, Макабијем, Анадолу Ефесом, Арманијем и квалификантом, одлучено је жријебом у Барселони.

‘Црно-бели’ ће без обзира на имена ривала сигурно покушати да се и шесту годину за редом пласира у Топ16 фазу.

Жреб који су обавиле легенде Евролиге Жељко Обрадовић, Дејан Бодирога и Шарунас Јасикевичијус био је немилосрдан и црно-беле наредне сезоне очекује изузетно тежак посао у елитном такмичењу.

У Групи А Евролиге наступиће грчки Олимпијакос, шпански Каха лаборал и Билбао, турски Фенербахче, италијански Канту и француски Нанси.

Групу Б чине грчки Панатенаикос, руски ЦСКА, шпанска Уникаха, литвански Жалгирис, њемачки Бросе баскет и хрватски Загреб.

У Групи Д играће шпанска Барселона, италијански Монтепаски, руски Уникс, пољски Проком, словеначка Олимпија и екипа из квалификационе групе Б.

Распоред одигравања утакмица биће накнадно одређен. Евролига почиње крајем септембра мечевима квалификација. Квалификанти су распоређени у двије групе – А и Б, а само ће побједници ове године играти у елитном европском такмичењу, Евролиги.

ЕЛ, 2011-12:

Група А: Олимпијакос, Каха Лаборал, Фенербахче, Билбао, Канту, Нанси.

Група Б: Панатинаикос, ЦСКА, Уникаха, Жалгирис, Бросе, Загреб.

Група Ц: Реал Мадрид, Макаби, Партизан, Анадолу Ефес, Армани Џинс, квалификант А.

Група Д: Барселона, Сијена, Уникс, Проком, Олимпија, квалификант Б.Оставите одговор