Тешановић: Општини Челинац треба одјељење за привреду

Залажем се да Административна служба општине Челинац добије посебно одјељење за привреду, каже Владислав Тешановић кандидат НДС за начелника Општине Челинац. – Свако нормалан зна да је привреда приоритет и да без ње ништа не може да функционише. Не можемо бити само потрошачко друштво и живјети од кредита. У супротном сваки наредни покушај покретања привреде […]

четвртак, 20 септембра, 2012 / 14:50

Залажем се да Административна служба општине Челинац добије посебно одјељење за привреду, каже Владислав Тешановић кандидат НДС за начелника Општине Челинац.

– Свако нормалан зна да је привреда приоритет и да без ње ништа не може да функционише. Не можемо бити само потрошачко друштво и живјети од кредита. У супротном сваки наредни покушај покретања привреде у Челинцу биће осујећен новопристиглом ратом кредита. Као начелник не бих размишљао о увођењу новог одјељења, јер то повлачи отварање радних мјеста на погрешном мјесту. Радна мјеста морају да се отварају у одређеним гранама привреде, а не да повећавамо бирократију – каже Тешановић.

Следећи разлог зашто не треба отварати ново одјељење, наводи се у саопштњу, је тај што у општини већ постоје људи који по овом питању примају плату, и ако је у будућем времену не буду могли оправдати, онда немају шта ни да траже у општинској управи.

– Oпредјељен сам за поштовање струке по овом питању, а не да се формира одјељење само ради форме – изјављује Тешановић.

Тешановић сматра да треба започети дијалог са приватним предузетницима и видјети са каквим се проблемима сусрећу у свом пословању. Општина треба да се максимално ангажује и да омогући што боље услове за пословање приватницима јер више запослених грађана представља и скидање терета са општине, стоји у саопштењу.