Тероризам и прикљученија: Осумњичени пуштени на слободу

Пет лица која се доводе у везу са тероризмом, а која су ухапшена јуче на подручју Сарајевског, Зеничко-добојског, Тузланског и Унско-санског кантона саслушана су и пуштена на слободу. "Након проведене акције у више градова у БиХ, те извршених претреса и привођења особа осумњичених за кривично дјело јавног подстицања на терористичке активности, а у вези са […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 14:51

Пет лица која се доводе у везу са тероризмом, а која су ухапшена јуче на подручју Сарајевског, Зеничко-добојског, Тузланског и Унско-санског кантона саслушана су и пуштена на слободу.

"Након проведене акције у више градова у БиХ, те извршених претреса и привођења особа осумњичених за кривично дјело јавног подстицања на терористичке активности, а у вези са кривичним дјелом тероризма, пронађени су и одузети доказни материјали“, речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

Доказни материјали ће у оквиру истраге бити прослијеђени на стручна вјештачења.
Осумњичене особе су саслушане, а за њих није затражена мјера притвора, наводе у Тужилаштву БиХ.

Истиче се да Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету у правцу подизања оптужнице.

Сипа је јуче саопштила да су, ради прикупљања материјалних доказа који се могу довести у везу са тероризмом, на подручју Сарајева, Завидовића, Живиница, Бановића, Горње Маоче и Бужима извршени и претреси осам станова и других пратећих објеката која су користила ухапшена лица.

Акцију су извели припадници Сипе, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ и Оперативном групом за борбу против тероризма.

Према наводима медија, Сипа је ухапсила ефендију Билала Боснића из Бужима код Бихаћа, имама из Завидовића Русмира Кадриспахића, Едина Зукића и Рефика Таловића, који се доводе у везу са тероризмом.

Боснић је најпопуларнији проповједник међу селефистима у БиХ и познат је јавности и дијаспори због бројних видео-снимака постављеним на Јутјубу у којима говори против САД, Запада и других "невјерника".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *