Терористички напад у Бечу због карикатуре Ердогана: Србија да поведе рат због вријеђања Амфилохија и СПЦ?

Беч је синоћ потресао терористички напад у ком је страдало најмање троје људи, а петнаестак, од којих и један полицајац су рањени. Прво што вам пада на памет, јесте 1998. година и свакодневна дешавања попут овог на Косову и Метохији, када је управо Аустрија имала благонаклон став према терористима.

уторак, 3 новембра, 2020 / 09:15

Аустријски министар унутрашњих послова Карл Нехамер рекао је да је у питању теористички напад, у ком је учествовало више особа. Један нападач је мртав, а полиција интензивно трага за преосталим терористима, док је на улице изашла и војска – званичне су информације.

Прво што пада у очи, јесте паралелно објављивање информација које нису у сагласности са оним што објављују званичне службе државне принуде Аустрије.

Кронен Цајтунг" пише да се "нападач разнио активирањем експлозивног појаса", те да је "могуће да су преостали нападачи у бијегу, пошто постоје информације да их је било троје". Раније, лист "Курир" наводи да је "убијено најмање седам људи".

Професионализам по Курцу

Сигурно је да је аустријски канцелар Себастијан Курц твитовао и истакао да је ријеч о "одвратном терористичком нападу".

"Тренутно пролазимо кроз тежак период у држави. Желим да захвалим припадницима хитних служби који су ризиковали своје животе, због наше безбједности. Полиција ће предузети одлучну акцију против оних који су припремили напад", казао је Курц.

Канцелар је оцијенио да је "напад припремљен врло професионално и да су терористи били добро наоружани", што баш и не изгледа тако. Бар у сфери учинковитости и професионализма, обзиром да је број мртвих мањи од броја нападача. Примјера ради, само један нападач, хладним оружјем а не аутоматском пушком, успио је у Француској да убије троје и једној жени одсијече главу.

Но, патетика у ЕУ и САД приликом оваквих догађаја је просто фолклорно обиљежје политичке и медијске касте; какву ни изблиза не показују када су мета терористичких напада милитантних исламиста, рецимо, Срби.

Све је почело карикатуром Ердогана у Француској

Подршку Аустрији су пружили челници ЕУ, а међу првима предсједник Француске Емануел Макрон, гдје је троје људи, како смо већ рекли, раније убијено као врхунац вала исламистичких протеста због карикатуре коју је објавио сатирични магазин Шарли Ебдо.

Карикатура приказује предсједника Турске, Реџепа Тајипа Ердогана, како у доњем вешу задиже сукњу жени која га послужује и узвикује "Опа, пророк!"

Макрон је рекао да је ово "борба за Европу", мада није баш најјасније шта под тим подразумијева.

"Након Француске, ово је друга пријатељска земља која је нападнута. Ово је наша Европа. Наши непријатељи морају да знају са ким имају посла. Ни пред ким нећемо посустати", поручио је Макрон.

Европске вриједности: Дозвољено је пишање на Амфилохија и Косовски завјет

У поређењу са оним што су знани и незнани припадници других народа и домаће касте монетарних квислинга и ширитеља вјерске и националне мржње изговорили о митрополиту Амфилохију и свим околностима његове смрти и сахране; та карикатура је управо само то – карикатура европске логике и правде за коју се Макрон тобоже бори.

Српским политичким представницима као што су Кривокапић, Вучић или Додик; поручивано је да митрополита "пољубе у уста", да га "лижу као сладолед". Многа истрајавања на "заразној лешини" у односу на то да вјерници СПЦ сада то без сумње сматрају "светим моштима", сасвим су нормалан садржај разних медијских кућа ових дана. На медијској сцени региона, која се служи српском језиком, али га по потреби различито назива, нешто на шта смо и свикли.

Можете и не морате бити религиозни, али јасно вам је да су ту у питању двоструки аршини. Док се на нечије "свете земље" може вршити агресија мимо Повеље УН 1999. године, под оправдањем за "репресију државе над домицилним становништвом", негдје је иста таква репресија и ванредно стање "борба против тероризма" и нема говора о томе да се неки дио Аустрије, па и Беча самог, настањен већинским становништвом исламске вјероисповјести и афроазијског поријекла – одцијепи или добије "више од аутономије, мање од суверенитета".

Јадни мигранти, односно "људи у покрету"

Ови насилни чинови по Европи, изазвани очито негодовањем због имиџа турског предсједника и изругивања исламској религији, у касти Невладинића по Србији и Српској су изазвали одушевљење аустријском полицијом у њеној комуникацји са медијима?!

До те мјере је, управо новцем ЕУ и САД, односно Запада, до умоболности доведена медијска сцена у српским земљама, када се без икакве задршке прихвата таква реторика против сопствене земље и националних интереса.

"Људи у покрету", без икаквих докумената и сазнања о њиховој могућој криминалној прошлости, остаће "угрожени несрећни људи од стране злих бијелаца са Запада" у наративу ове групе, као и читавом мејнстрим извјештавању у ЕУ.

Након свега, наставићемо подршку терористима у нарко-НАТО парадржави у јужној покрајини Србије?

То што су Срби били робови под турским, односно исламским окупатором, свеједно их однекуд у овом дискурсу ставља у раван са бијелим робовласницима из Енглеске, Француске, Њемачке, САД…

Сасвим је у реду да они, као у марту 2004. године на окупираном Косовоу и Метохији, буду жртве принешене на олтар удовољавања исламистичкој немани. Идеолошкој формацији која злоупотребљава религијска осјећања у политичке сврхе, те тежи успостави шеријатских државних уређења и на тлу Европе.

Оно што је Ангела Меркел, окрећући Ердогану други (али не свој) образ, те примањем најмање три милиона људи без идентиета и разлога да буду у Европи, убрзала је процес који ће дегенерисано "бјелачко" становништво убрзано претварати у људе са судбином "косовских Срба".

Само да се задрже на Србима, те да не чине ово што сада чине по Бечу, мислили су тада њихови спонзори.

Зашто је Путин све популарнији у Европи?

Е, па тај сценарио није успио, као када је Хитлеру жртвована Судетска област у Чехословачкој, што га није спријечило да касније нападне Пољску и тако отпочне Други свјетски рат. Напротив.

Овај напад у Бечу, по ко зна који пут, доказ је краха филоисламистичке политике Запада, која је хранила чудовиште уступањем права српског народа и државе у Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији. Само да би по Ираку, Сирији, Либији, Авганистану; могла да проводи своје глобалистичко-колонијалне агресије, истовременосе представљајући као "заштитник муслимана" у српким земљама.

Није чудо онда што међу домицилним становништвом Европе руски предсједник Владимир Путин бива све популарнији, чак и од домаћих политичких представника.

Његова логика и правда при обрачуну са терористичким пријетњама радикалних исламиста финансираних са блиског истока и са Запада, једнако као данас у Сирији, дала је видљиве резултате.

Можда је вријеме да се тамошње политичке елите угледају на Русију, а престану да из себичних разлога одржања себе и својих финансијера на врху економског хранидбеног ланца у Европи, измишљају бајке о томе како их Москва намјерава напасти?

Све то, док истовремено ослобађају силоватеља једног дјечака, јер "није разумио језик земље у коју је избјегао и није схватио да не жели секс са одраслим мушкарцем"?

Е, па Беч је синоћ пропричао тим језиком.Оставите одговор