Тендер за изградњу иригационог система у Љубињу

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске-Јединица за координацију пољопривредних пројеката објавила је данас тендер за изградњу система за наводњавање у општини Љубиње, а процијењена вриједност изградње овог система је 3.300.000 КМ.

уторак, 25 јула, 2017 / 10:37

Позив за достављање понуда објављен је и на интернет страници Министарства односно Јединице, а пројектом је предвиђено наводњавање површине од 250 хектара у општини Љубиње.

Предвиђена је изградња акумулације запремине 260.000 метара кубних воде, изградња бране висине 15 метара, цјевовода дужине 13,2 километра, те изградња пумпне станице са три зоне пумпања и шест пумпи инсталисане снаге 155 киловата.

Након што на тендеру буде изабран извођач, радови би могли почети у јесен ове године, а рок за изградњу система је година дана, па се очекује да би изградња система за наводњавање у општини Љубиње могла бити завршена до јесени 2018.године.

Ово је наставак активности на наводњавању у херцеговачким општинама, након што је јуче у Требињу потписан уговор о наводњавању на подручју овог града вриједан 5,8 милиона КМ.