Тендер за аутопут Вукосавље – Рача тежак 1,3 милијарде КМ

Аутопутеви Републике Српске расписали су данас међународни тендер за градњу три дионице аутопута од Вукосавља, преко Брчког и Бијељине, до Раче и границе са Србијом, укупне вриједности 1,3 милијарде марака без ПДВ.

петак, 14 августа, 2020 / 00:59

Тендер је подјељен на три лота, односно на дионицу Вукосавље – Брчко чија је процијењена вриједност 600 милиона, на дионицу Брчко – Бијељина која би требало да кошта 310 милиона, те на дионицу Бијељина – Рача вриједности 440 милиона КМ.

Тако би поменути аутопут од 70 километара требало да кошта укупно милијарду и 350 милиона марака без ПДВ-а.

Дионица Вукосавље – Брчко дуга је око 33 километра, дионица Брчко – Бијељина 17 километара, а Бијељина – Рача 20 километара.

Дионица Вукосавље – Брчко ће имати три петље, док ће једна петља бити на дионици Брчко – Бијељина, а на трећој дионици Бијељина – Рача предвиђена је градња двије петље и нови царински терминал на крају дионице, односно на граници са Србијом.

Поступак за избор извођача радова биће спроведен путем такмичарског дијалога, а предвиђено је да број кандидата којима ће се доставити позив за учешће у дијалогу буде ограничен на четири.

Уговор ће бити додијељен по критеријуму економски најповољније понуде.

"Кандидат или група кандидата којима буду додијељени уговори биће обавезни да обезбиједе 85 одсто или више финансијских средстава за пројектовање и изградњу", наведено је у тендерској документацији.

Влада РС даће гаранцију за отплату кредитних обавеза за овај пројекат.

Рок за преузимање тендерске документације је 13. септембар, а за предају понуда "Аутопутевима" 25. септембар.