Телескоп НАСA направио најбољи снимак црне рупе

Интернационални тим, укључујући истраживаче финансиране од стране НАСA, преко телескопа направио је слике експлозија честица из црне рупе у оближњој галаксији. На сликама које је тим направио јасно се види бљештавило након експлозије, а црна рупа, која је од наше галаксије удаљена дванаест милиона свјетлосних година је невидљива налази се у галаксији Кентаурус А. – […]

субота, мај 21, 2011 / 17:25

Интернационални тим, укључујући истраживаче финансиране од стране НАСA, преко телескопа направио је слике експлозија честица из црне рупе у оближњој галаксији.

На сликама које је тим направио јасно се види бљештавило након експлозије, а црна рупа, која је од наше галаксије удаљена дванаест милиона свјетлосних година је невидљива налази се у галаксији Кентаурус А.

– Ови млазови се јављају као упадљива ствар поред црне рупе, али ми и даље не знамо како се они тачно стварају и одржавају – изјавила је Корнелија Милер, водећи аутор студије.

Направљена фотографија приказује регију од 4,2 свјетлосне године у пречнику, што је мање од раздаљине између нашег Сунца и прве звијезде.Оставите одговор