Телеком Аустрија у трци за продају „елекома Србија

БЕЧ – „Телеком Аустрије“ ће преузети документацију о приватизацији већинског удјела „Телекома Србије“, најављено је данас у Бечу. "Наравно да разматрамо детаљно све наше опције на тржиштима на којима смо присутни. Преузећемо документацију и анализираћемо је", речено је из "Телекома Аустрија" аустријској новинској агенцији АПА. "Заједно са нашим власницима ћемо одлучити колико је за нас […]

среда, октобар 20, 2010 / 08:31

БЕЧ – „Телеком Аустрије“ ће преузети документацију о приватизацији већинског удјела „Телекома Србије“, најављено је данас у Бечу.

"Наравно да разматрамо детаљно све наше опције на тржиштима на којима смо присутни. Преузећемо документацију и анализираћемо је", речено је из "Телекома Аустрија" аустријској новинској агенцији АПА.

"Заједно са нашим власницима ћемо одлучити колико је за нас економски сврсисходан откуп већине ‘Телекома Србије’", додаје "Телеком Аустрије".

"Телеком Аустрија" присутан је на тржишту Србије са својим мобилним оператером "Вип мобајл Србија".

Тањугу је данас у Министарству за телекомуникације и информационо друштво речено да ће сутра бити расписан тендер за продају 51 одсто капитала компаније "Телеком Србија" у београдској "Политици" и лондонском "Фајненшел тајмсу", а пријаве за учешће на том тендеру примаће се до 26. новембра.

Министарка за телекомуникације и информационо друштво у Влади Србије Јасна Матић изјавила је да ће "Телеком " бити продат најраније почетком идуће године и да очекује, за преузимање већинског пакета акција тог предузећа, интересовање три до пет телекомуникационих компанија.

Матићева је рекла да ће цијена зависити од интересовања купаца, да су процјене да ће она бити 1,4 милијарде евра "у околини реалности", као и да ће Влада Србије сигурно одредити минималну цијену испод које та компанија неће бити продата.

До сада је било више заинтересованих компанија за куповину 51 одсто акција "Телекома Србије" и постоје велике шансе да у том процесу, поред "Дојче телекома" и "Телекома Аустрија", учествује и "Франс телеком", рекла је министарка у изјави Телевизији Б92.

Ана Бишоф, која је у највећем европском оператору "Дојче телеком" одговорна за односе са јавношћу, избјегла је да конкретно одговори на питање Танјуга да ли је та компанија заинтересована за куповину српског "Телекома".

Бишоф се ограничила само на изјаву да "Дојче телеком", који према наводима неких београдских гласила, слови за једног од најозбиљнијих кандидата за преузимање већинског пакета акција "Телекома Србија", сада "нема коментар" око учешћа те компаније у тендеру за куповину српског "Телекома".

У домаћој јавности се протеклих дана шпекулисало и да су за учешће на тендеру за продају већинског удјела у капиталу "Телекома" заинтересовани и национални оператери из Турске, Египта и Шведске, али се они, за сада, тим поводом нису јавно оглашавали.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *