Технотајз отворио Синема сити у Новом Саду

НОВИ САД – Пројекцијом дугометражног анимираног филма „Технотајз: Едит и ја“, аутора Алексе Гајића, синоћ је у Српском народном позоришту у Новом Саду почео Међународни фестивал филма и медија „Синема сити“. У питању је можда први српски озбиљан, нововијековни дугометражни анимирани филм, који долази из пера дугогодишњег стрип цртача Алексе Гајића. Нажалост, превише оптерећен визијом […]

недеља, јун 7, 2009 / 16:35

НОВИ САД – Пројекцијом дугометражног анимираног филма „Технотајз: Едит и ја“, аутора Алексе Гајића, синоћ је у Српском народном позоришту у Новом Саду почео Међународни фестивал филма и медија „Синема сити“.

У питању је можда први српски озбиљан, нововијековни дугометражни анимирани филм, који долази из пера дугогодишњег стрип цртача Алексе Гајића. Нажалост, превише оптерећен визијом будућности, која почива у београдском "кругу двојке". Позитивно је, барем, што и у таквом погледу на свијет, у будућности Београд и даље постоји.

Фестивал је отворио Гиљермо Аријага, славни мексички писац, сценариста и редитељ, у чију част ће бити приређено неколико пројекција филмова који су га прославили у свијету.

Добродошлицу Аријаги и свим гостима Фестивала, пожелио је покрајински секретар за културу Милорад Ђурић.

Током девет фестивалских дана биће приказано 130 остварења у 16. селекција, а у селекцији "Национална класа" биће приказано десет нових домаћих дугометражних остварења, од којих пет премијерно.

"Синема сити" траје до 14. јуна, a одржаваће се на неколико локација у центру Новог Сада, као и на Петроварадинској тврђави.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *