Тегелтија утјерао 77 милиона више од Џомбића

БАЊАЛУКА – Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је да су укупно наплаћени јавни приходи у првом кварталу ове године 766,8 милиона КМ, а у истом периоду прошле године нешто више од 689 милион КМ. "У овом кварталу наплатили смо 77,6 милиона КМ више него у истом периоду прошле године", прецизирао је Тегелтија. Говорећи […]

петак, април 8, 2011 / 14:56

БАЊАЛУКА – Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је да су укупно наплаћени јавни приходи у првом кварталу ове године 766,8 милиона КМ, а у истом периоду прошле године нешто више од 689 милион КМ.

"У овом кварталу наплатили смо 77,6 милиона КМ више него у истом периоду прошле године", прецизирао је Тегелтија.

Говорећи о структури наплаћених прихода, Тегелтија је на конференцији за новинаре навео да је забиљежен раст на свим позицијама – на директним и индиректним порезима, као и доприноса.

Тегелтија каже да су општине ове године за прва три мјесеца добиле 6,8 милиона КМ више са јединственог рачуна него у прошлој години.

Он је напоменуо да се прави показатељи измјена Закона о порезу на доходак и доприносима још не могу видјети за цијели квартал, јер су се у јануару плате исплаћивале за децембар, за који су примјењивани ранији прописи.

"Прави ефекти видјеће се тек по истеку априла, али у суштини можемо бити задовољни наплатом и пореза и доприноса", констатовао је министар финансија РС.

Он је истака да је у марту Фонд ПИО наплатио износ, који представља највећу појединачну мјесечну уплата од његовог оснивања.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *