Тегелтија смијенио Лучића, чека се нови Црногорац као замјена (спомиње се Радојичић)

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија донио је данас одлуку о смјени министра за људска права и избјеглица БиХ Милоша Лучића.

петак, 12 марта, 2021 / 20:26

У складу са договором политичких партија о формирању Савјета министара БиХ и расподјели министарстава, Министарство за људска права и избјеглице припало је представницима Републике Српске у Савјету министара БиХ.

Према коалиционом споразуму политичких партија из Републике Српске, функција министра за људска права и избјеглице припала је Демократском народном савезу (ДНС), а на исту је именован Милош Лучић као приједлог ове партије.

С обзиром да је Демократски народни савез донио одлуку о напуштању коалиције и даљњем опозиционом дјеловању, а имајући у виду да тренутни сазив Савјета министара у свом раду нема подршку представника Демократског народног савеза у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, предсједавајући Савјета министара је донио одлуку о разрјешењу дужности министра Лучића.

Одлука о смјени министра за људска права и избјеглице БиХ Милоша Лучића достављена је Парламентарној скупштини БиХ.

– Функцију министра обављао сам савјесно и поштено. Никаква замјерка не постоји на мој рад, ово се само може тицати политичких питања. За све остало можете да питате господина Тегелтију – рекао је Лучић. Током свог мандата остао је запажен једино по информацији да је понављао разред (што је оправдао болешћу) и тиме што је за своју савјетницу запослио бившу мисицу Марину Шевкушић.

Лучић је остао до сада на функцији иако је ДНС избачен из коалиције са СНСД током 2020. На то мјесто је дошао "из реда осталих" будући да је у подјели функција одређено да то министарство припадне некоме из Републике Српске са тим "описом".

У медијима се спекулише да би на његово мјесто могао доћи Игор Радојичић, бивши градоначелник Бање Луке, који се такође изјашњава као Црногорац и испуњава формални услов да заузме то мјесто.2 КОМЕНТАРА

  1. Република Српска је уништена, изједена и обесмишљена изнутра. Свако зна да штеточине из црвене секте треба судити као у Нирнбергу или да сви колективно као Јевреји кренемо у свијет.
    Игор у Сарајеву не представља ни самога себе,јер је велико ништа.
    Уништио је Бања Луку, Јован Дивјак,Богић Богићевић, Мирко Пејановић сваки дан има да му плаћају доручак и пиће да им објасни у чему је тајна и како уништити Републику Српску до краја.
    То је једино што Игор зна и може.

  2. Ah, ti ideali za koje smo punili masovne grobnice. Tko bi znao da je sve to uradzeno da bi pojedinci mogli da nas gledaju u oci, lazu, kradu, i zaduzuju nas dok ne zavrsimo na zajednickom kazanu u kojem je hrana iz svjetskog programa za humanitarnu krizu. Besmislene funkcije za besmislene ljude. Srbin, Crnogorac, Bosnjo, Hrvat bljak. Dobice taj funkciju ali nece preuzeti odgovornost nego privilegije. Nama je ostalo samo da se naguzimo.