Тегелтија потписао супервизију канализације и водовода од 2,5 милиона КМ

Министар финансија Републике Српске, др Зоран Тегелтија, потписао је данас у Бањалуци, са Паолом Орсинијем, овлаштеним представником конзорцијума "ИРД ИНЖИЊЕРИНГ" Италија, Роутинг Бања Лука и "ИРД инжињеринг" Бањалука, уговор о супервизији по пројекту водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској, вриједан 2,5 милиона КМ.

уторак, 18 септембра, 2018 / 22:00

Пројекат водоводне и канализационе инфраструктуре проводи се, уз подршку Европске инвестиционе банке, већ седам година и у њему учествују 32 општине у Републици Српској.

До сада је у општинама широм Републике Српске реализовано 98 милиона КМ инвестиција у водоводну и канализациону инфраструктуру, пројектовање и опрему.

Укупна вриједност пројекта, чија реализација је планирана до 2021. године, износи 100 милиона евра,а финансира се из кредита Европске инвестиционе банке, властито учешће општина, ЕУ грант средствима, те билатералним грантом Краљевине Шведске.

Осим наведеног, до сада су обезбјеђени грантови ЕУ за инвестиције у износу од 15,7 милиона ЕУР:
– 10 милиона ЕУР из ИПА 2010 Национални програм за Босну И Херцеговину, дио I,
– 2,5 милиона ЕУР из ИПА 2010 дио II Краљевине Шведске
-700.000 ЕУР за санацију штета од поплава за општине Шамац и Шековићи
– 1 милион ЕУР за реконструкцију пречистача отпадних вода у Требињу
-1,5 милиона ЕУР за изградњу пречистача у Теслићу11 КОМЕНТАРА

 1. Да подвучемо рачун.
  Говедарица ће бити Предсједник Републике Српске са свим последицама које са собом носи прст власти ако даш једном СДС-овцу а сву осталу власт има СНСД.
  Брзо ће бити умирен са пуно пари како каже циго код Кусте, пошто му је и то пуно пари мало јер хоће нешто да створи „својим рукама“.
  Обично ови што су одрасли у просторијама СДС-а никада нису радили ништа, брзо пролазе иницијацију.
  Након тога са јајима у стеги (шрафштоку) коју ће ови из режима немилосрдно затезати креће системско силовање комплетног народа.

 2. Могао си Тегелтија платити зеленим само гориво, храну и преноћиште да извршимо „супервизију“ водоводне и канализационе мреже, као што је Ниџо својим прошле године из свог џепа плаћао?

  Ја сам прошле године скоро све општине Српске покрио студијом о потребној еколошкој инфраструктури, наравно, бесплатно за државу, свакако о свом трошку, видјећемо на крају шта каже Орсини, а шта Лазаревић?

  Иначе, има много малверзација, биће интересантно видјети зашто је ЕИБ зауставио кредит за вододод у Палама после прве транше, хајде да вас видимо супервизори и владо, СВАКАКО ПРВИ ПОСАО ВАС ЧЕКА У ПАЛАМА по тој супер визији, очекујем посјету прије избора.

  Не видим зашто би влада по томе ћутала, зашто ћути садашња општинска власт, кредит су 2016 године користиле друге општинске власти?

  Кад већ причамо о 100 милиона кредита за четири године, да кажем како ће зелени уласком у НСРС донијети за четири године за еколошку инфраструктуру у Српску најмање пола милијарде евра бесповратних средстава, да ће још толико добити Федерација, имајући срећу што су зелени Српске парламентарна партија, све то долази из фондова од зелених ЕУ и свјетских еколошких фондација.

  Ништа ново, то задњих година ради наша Србија кроз зелене у парламенту, то је урадила Мађарска и велики Виктор Орбан, државник који је са собом увео зелене у парламент и масно то задње четири године наплатио из фондова ЕУ, фондова који држе ЕГП савез зелених партија Европе.

  Да ли смо ми у Српској глупљи, да ли је могуће да то између осталих рецимо не виде Миле Додик, Говедарица, Жељка, Иванић, или смо толико покварени да једно причамо двије деценије, а све радимо да Српска нестане ????????

  1. Никола, можда немаш времена да пратиш али Мађарска је са зеленима и Орбаном добила санкције.
   Србија можда добија паре ради лезбаче.

 3. Немој Младене, ниси у праву, немој подваљивати.

  Мађарска има санкције друге врсте, не зауставља се подршка пројектима из области еколошке инфраструктуре, пољопривреде, туризма, образовања кадрова за зелену економију, за……… зато што сад ЛМП-зелени Мађарске, практично тамо доминирају, милијарде су им донијели за четири године, народ их обожава, а зелени ЕУ цијене као партнере који су оправдали повјерење.

  Е замисли како бих тек ја и ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ оправдали повјерење, ем знам, ем живим за ову причу.

  Орбан је само видио даље, кад је имао катастрофу на сјеверу, није могао добити средства да санира штету, осим минималних, питао зашто, рекли му да нема зелене у парламенту, он практичар провео ванредне изборе, ставио на своју листу зелене, остало је историја.

  Што то код нас велике партије и тзв. велике вође „ПАТРИОТЕ“ (не) намјерно не виде, то је други пар ципела, зар не?

 4. Још једна ствар Младене, не окрећи тему, овдје је прича о сумњивом ангажману ЗА наводну супервизију водовода и канализације, а ти пишеш о Говедарици,као фол случајно?

  Јеси ти прочитао мој коментар, ја трошим прошле године свој новац и радим студију за еколошку инфраструктуру за 64 општине, све како би по уласку у парламент помогли да би се међународни потписани споразум о рјешавању еколошке инфраструктуре до 2026 године испоштовао, све на основу агенде(за то нам треба око шест милијарди, пола од тога можемо добити бесповратно од зелених ако будемо у парламенту, пола са супер повољним кредитима, халооооооооооооо), ја о томе, а они дају италијанским курчићима да нешто супервизирају за 2,5 милиона км.

  Зелени и Лазревић ће им то урадити десет пута квалитетније бесплатно, само нека покрију трошкове пута.

  1. Ne trosi se na bezvezne licnosti.On sebe dokazuje kroz svoje komentare.

   Dobro si zapoceo kampanju.Samo nastavi .Puno uspjeha.

   Ima ona dobra stara…Ko sa djecom spava ,probudi se upisan.Ne obracaj paznju.

   Budi samo svoj .Nema veze kako zavrsis.Casnije je nesto probati,pa makar i ne uspio nego jesti g,tipa

   maš li broj od Italijana da se ušemimo,nemoj smanjivati cijenu.
   Budi pametan bar jednom.

   J…ga zagondzija . samo ima jedan problem,Mladenov sef se deklerise kao zagpndzija.Po definiciji pederluka ode i bin-laden u furundzije.Zakon spojenih posuda.Akcija i reakcija

 5. Јутрос агитујем за Николу, трудио се објашњавао да је Никола једини нормалан од политичара, али узалуд. Луд народ и за награду ми пустише ову пјесму:

  http://www.youtube.com/watch?v=aT6evr7W70Y

  Би ли Никола могао протумачити поруку коју си ми том пјесмом жељели послат?

  Све ми се чини да ће гласови на које је рачунао Никола отићи онима који су зеленији од њега.

  1. Zakasnio si.Sva udruzenja sa prefiksom zeleni se u narednom periodu uzdrzavaju od saopstenja.Sve sa ciljem da se izbjegnu manipulacije tipa segregacije na osnovu boje mirisa i okusa.

   Znaci nas favorit je jedini istinski Zeleni,

 6. Ево сад сам са конференције за штампу, добро ћете се сутра забавити на мојој фејсбук страници, кренуо је највављени ЗЕЛЕНИ ЦУНАМИ.

  Рекох ја Симо давно овдје да ће доћи до заустављања концесија на миницентрале, да ће доћи до ревизије,погледајте сутра Ниџу док буде монтиран материјал.

  Иначе,добра ти је она пјесма, нема шта, поздрав Јасмину.