Teгелтија: Нема пара од ММФ, нема ни ликвидности буџета

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас да ће неусвајање буџета институција БиХ и измјена закона о "Електропреносу БиХ” довести до одређених проблема ликвидности ентитетских буџета у одређеном периоду. “Чињеница је да су у буџетима Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ за наредну годину планирана средства од Међународног монетарног фонда и `Електропреноса` и да […]

уторак, 17 децембра, 2013 / 15:27

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас да ће неусвајање буџета институција БиХ и измјена закона о "Електропреносу БиХ” довести до одређених проблема ликвидности ентитетских буџета у одређеном периоду.

“Чињеница је да су у буџетима Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ за наредну годину планирана средства од Међународног монетарног фонда и

`Електропреноса` и да је могуће да ће финансијска ситуација постати сложенија”, рекао је Тегелтија новинарима у Бањалуци.

Он је изразио наду да ће преовладати разум и да ће одговарајуће одлуке бити донесене.

Тегелтија је рекао да не види зашто не би били објављени спискови дужника за индиректне порезе, додајући да само објављивање спискова неће побољшати наплату, која ће, како је навео, бити боља што ти спискови буду краћи.0 КОМЕНТАРА

 1. Evo imaju rešenje
  http://www.capital.ba/dokic-stednju-gradana-aktivirati-u-privredi/
  Investiraće štednju grašana i banaka koje su prethodno prodali. MMF će definitivno prestati davati kredite, hoće da vide dali možete vraćati. Kreši budžtearske plate, rasprodaji luksuzna auta. Ukidati kojekakve agencija za proždiranje budžetskog novca. Vratiti plate budžetlija na nivo iz 2005.

 2. Efikasan i brz način za ukidanje i dokidanje Republike Srpske i svih njenih nadležnosti .

  Javni sektor u Republici Srpskoj je već potrošio i pojeo budućnost deset narednih generacija koje treba ovdje da žive !!!

  Sada je već kasno za bilo kakvo spašavanje jer je država kao narkoman zahvaljujući lopovluku i javnoj potrošnji postala ovisna o stranim kreditima i bilo ko da dođe na vlast moliće strance da potpiše bilo kakvu prodaju resursa i bilo kakvu predaju nadležnosti RS-a samo da bi dobio strane kredite isplatio javni sektor i penzionere i OSTAO na vlasti, sve drugo što ovdašnji političari kažu(slažu) je samo njihovo pranje ruku od onoga što čine ili će učiniti.

  Svaki od ovih palamud političara koji su se izredali na vlasti u RS-u dobijao je i dobijaće izbore samo zahvaljujući glasovima penzionera i radnika javnog sektora a svi oni zajedno će biti grobari Republike Srpske .

 3. Шта се покушава провући, 509 милиона отплате јесте велико, нико то не негира, али ваља знати да ми нисмо ни прошле године ни ове године текуће ни за идућу годину предвидјели задужење ради подмиривања буџетских трошкова, напротив ми смо у текућој години мање се задужили него што смо отплатили 170.289.332,00 КМ, за идућу годину овај буџет предвиђа мање задужење за 209.316.600,00 КМ, ако кренемо тако и будемо се понашали кривуља нашег дуга ће ићи силазно, према томе ми ћемо из године у годину смањивати дуг. Неко жели да прикаже како ми из године у годину повећавамо дуг, то није тачно.

 4. filipvito, 18.12.2013. 11:16:36

  Не сери! Сама чињеница да ми морамо створити и вратити 50 милиона у каматама, је да се најежиш, па да ли ви мамлази из режимске администрације схватате да је то непостојећи новац?
  Како било ко, држава или појединац од ништа може направити нешто?
  Како можеш створити тај новац и којим то радом? Ако си се задужио милион, са њим си могао зарадити тек ту и тамо да се обучеш, поновиш се са аутом и да једеш па да покријеш трошкове радног циклуса и да поново саставиш на једвите јаде тај милион да га вратиш, а ако на то мораш још 200 хиљада марака за камату скупити и додати на тај милион, ти си банкрот. Јер нема те оперативне логике која ће уложени милион оплодити већом стопом процентуалне зараде од оне оптерећујуће стопе камате! То сваки пословни човјек зна, да се може кредитима стварати добит и зарада, сви би ми били милионери, узимали кредите и зарађивали баснословно, то није измишљање топле воде, али то не може и не иде. Једноставно из таквог посла, само банка зајмодавац зарађује, а не позајмљивач!

 5. Ovde nije bilo MMF-a, nije bilo budžetlija i zapošljavanja preko veze. Ovde su svi bili zaposleni i svi radili. Evo pouzdanog lijeka protiv kriminala i korupcije. Ovako smo mi radili i nismo ništa dali stranim investitorima:
  http://www.youtube.com/watch?v=88e5T5n2XSo
  http://www.youtube.com/watch?v=FKlDifJ9Zgs
  nastupilo je vreme podlosti, podmklosti, iskvarenosti, lopovluka, sve najgore je isplivalo na povrešina.
  Na ovome treba vaspitavati generacije.

Оставите одговор