Тегелтија: Извршити уплату 48,5 милиона КМ у цијелости!

Влада Републике Српске тражи да се у цијелости изврши уплата 48,5 милиона КМ које Федерације БиХ /ФБиХ/ дугује Српској, изјавио је данас министар финансија Српске Зоран Тегелтија. "Влада ФБиХ донијела је одлуку којом предлаже дјелимично поравнање са 30. јуном 2010. године, гдје би РС било исплаћено 18 милиона КМ умјесто 48,5 милиона КМ колики је […]

четвртак, април 14, 2011 / 19:13

Влада Републике Српске тражи да се у цијелости изврши уплата 48,5 милиона КМ које Федерације БиХ /ФБиХ/ дугује Српској, изјавио је данас министар финансија Српске Зоран Тегелтија.

"Влада ФБиХ донијела је одлуку којом предлаже дјелимично поравнање са 30. јуном 2010. године, гдје би РС било исплаћено 18 милиона КМ умјесто 48,5 милиона КМ колики је укупан дуг. Влада РС не може прихватити парцијална рјешења и тражи да се изврши поравнање у цијелости од 2008. до 2010. године у складу са обрачуном Одјељења за макроекономску анализу Управе за индиректно опорезивање БиХ", рекао је Тегелтија новинарима након сједнице Владе РС.

Према његовим ријечима, Влада ФБиХ више не прихвата обрачун крајње потрошње тог одјељења.

"Имајући то у виду, Влада РС тражи од Управног одбора УИО да предложи Измјене и допуне Закона о систему индиректног опорезивања и Закона о уплатама на Јединствени рачун и расподјели прихода, како би се успоставила три подрачуна, међу којима би један био за РС", додао је Тегелтија.

Он је напоменуо да Влада РС од Управног одбора УИО очекује да донесе одлуку о новим коефицијентима до измјене наведених закона, а према обрачуну Одјељења за макроекономску анализу.

Тегелтија је изразио увјерење да ће ФБиХ исплатити дуг од 48,5 милиона КМ, напоменувши да ће у супротним Влада РС права тражити на Суду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *