Тегелтија именован за предсједавајућег Савјета министара

Предсједништво БиХ је на данашњој ванредној сједници у Сарајеву донијело одлуку о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара.

уторак, 19 новембра, 2019 / 17:50

Одлука о именовању Тегелтије биће достављена у даљу процедуру Комисији за припрему избора Савјета министара Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

У саопштењу из Предсједништва БиХ наводи се да је донесена одлука да ће у НАТО сједиште у Бриселу бити достављен документ Програм реформи БиХ.

– Документ ће бити достављен дан након што Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврди именовање предсједавајућег и министара у Савјету министара – наглашава се у саопштењу.

Док у СНСД тврде да документ нема обавезујући карактер, како то има АНП, који је до сада био камен спотицања формирања власти, СДС тврди да је Додик поклекао и прихватио „кориговани АНП“.

– Којим год именом овај документ сада назвао, а сигурно ће се правдати ових дана да то није то, јасно је да је Додик прекршио резолуцију НСРС о војној неутралности – тврди Мирко Шаровић.

СДА, СНСД и ХДЗ су министарска мјеста подијелили много прије него што је направљен коначан договор.

СНСД је уз раније предвиђеног предсједсједавајућег Савјета министара прихватио три министарства – спољне трговине и економских односа, комуникација и транспорта, те за људска права и избјеглице, с тим да ће један од тих кандидата бити из реда осталих.

Групи око СДА припада министарство иностраних послова, безбједности, и министарство одбране, док ће ХДЗ и даље задржати министарство финансија и трезора, те правде, а добиће и Министарство цивилних послова и комуникација. Уз то, групи око СДА припадају четири замјеничка мјеста у министарствима, а по три ХДЗ и СНСД.9 КОМЕНТАРА

 1. Sve djeluje gotovo nestvarno i podsjeća na jedno jesenje jutro kada sam sa Bojom išao u Gunju a tamo kraljeve ceste, nema nigdje nikoga, vlaga, magla, sumorno i depresivno gdje god pogledaš i on na kraju kaže:
  „- kume,jel ovo stvarno ta evropska unija“ i prasnemo u smijeh.
  Jutros je baš sve isto, jedino je Bojan poginuo i nema niko mentalno zdrav da se zajedno zapitamo “ jelo ovo što vidimo stvarno članica NATO“.
  Da tragikomedija bude veća juče je NATO donio zvaničnu odluku o širenju na petu oblast svemir.

  1. Sve se podudara Mladene. Mi Srbi smo nebeski narod, i došao je momenat da nas naše vođe odvedu u Svemir. Na nebo.
   Samo što će taj let biti malo drugačiji od onoga kako su ga zamislile naše vođe.
   Djeca i unuci nam letiće u nebo od ruskih i kineskih, a možda i turskih, granata u nekom budućem ratu istoka i zapada. Koji je, očigledno, neminovan. Ratujuću na strani zapada.
   Isto kao što su ratovali, naši djedovi i pradjedovi, kako neko ovdje reče, na strani austrougara (namjerono malim slovom).
   Meni lično je drago što je do ovoga došlo. Što je naš Rudonja skinuo masku. mada se to i ranije vidjelo, ko je htio da vidi.
   Bar ćemo veoma brzo da se zabavljamo gledajući ga kako se koprca i davi u vlastitom izmetu. Kad ga Rusi i Kinezi dohvate, a oni ne opraštaju izdaju.

   1. Јеси ли ти сигуран да ће у том будућем рату Руси и Кинези бити на истој страни?
    Не заборави да је Кини Сибир пред носом.
    Са Сибиром Кина би била господар свијета.

   2. .. i to si u pravu. Moguć je i rat između Kine i Rusije, ali manje vjerovatan s obzirom da su se oni na duže staze udružili od u odbrani od neokolonijalizma. Međutim, u tvojoj varijanti manje je vjerovatno da će Rusi u obračunu sa Kinom angažovati Srbe. Mada se nikada ne zna.
    A Kina će postati najjača i bez Sibira

   1. Padrug Raspuchin, sve si 100% u pravu. Samo što je narod na đalost najčešće zaglupljen. Nije glup, al’ je zaglupljen. Vjeruje slijepo političarima a oni ga muvaju kako stignu. Dokaz je i ova situacija oko ANP-a. Svako svom krdu onako kako krdo voli da čuje i, gle čuda, krdo vjeruje.

   1. Свако ко жели да види све је јасно. Када је посљедњи пут Јелена Гускова долазила у Бања Луку и разговарала са Додиком? Зар неко , ко посједује и зрнце здравог разума , стварно мисли да је та симпатична „бакица“ само историчар и да није прочитала „великог бају“ и његово окружење као отворену књигу?
    Када сам дошао у Р. Српску први пут сам чуо да се : „пита не прави од фекалија“. Не може се оптужити Русија што покушава од фекалија , које воде Србију и Р. Српску , направити „питу“ како би заштитили народ. И од „пите“ и од „запада“. А „запад“ је оно што огромна већина погрешно тумачи. „Запад“ је нешто сасвим друго.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *