Тегелтија именован за предсједавајућег Савјета министара

Предсједништво БиХ је на данашњој ванредној сједници у Сарајеву донијело одлуку о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара.

уторак, 19 новембра, 2019 / 17:50

Одлука о именовању Тегелтије биће достављена у даљу процедуру Комисији за припрему избора Савјета министара Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

У саопштењу из Предсједништва БиХ наводи се да је донесена одлука да ће у НАТО сједиште у Бриселу бити достављен документ Програм реформи БиХ.

– Документ ће бити достављен дан након што Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврди именовање предсједавајућег и министара у Савјету министара – наглашава се у саопштењу.

Док у СНСД тврде да документ нема обавезујући карактер, како то има АНП, који је до сада био камен спотицања формирања власти, СДС тврди да је Додик поклекао и прихватио "кориговани АНП".

– Којим год именом овај документ сада назвао, а сигурно ће се правдати ових дана да то није то, јасно је да је Додик прекршио резолуцију НСРС о војној неутралности – тврди Мирко Шаровић.

СДА, СНСД и ХДЗ су министарска мјеста подијелили много прије него што је направљен коначан договор.

СНСД је уз раније предвиђеног предсједсједавајућег Савјета министара прихватио три министарства – спољне трговине и економских односа, комуникација и транспорта, те за људска права и избјеглице, с тим да ће један од тих кандидата бити из реда осталих.

Групи око СДА припада министарство иностраних послова, безбједности, и министарство одбране, док ће ХДЗ и даље задржати министарство финансија и трезора, те правде, а добиће и Министарство цивилних послова и комуникација. Уз то, групи око СДА припадају четири замјеничка мјеста у министарствима, а по три ХДЗ и СНСД.9 КОМЕНТАРА

 1. Sve djeluje gotovo nestvarno i podsjeća na jedno jesenje jutro kada sam sa Bojom išao u Gunju a tamo kraljeve ceste, nema nigdje nikoga, vlaga, magla, sumorno i depresivno gdje god pogledaš i on na kraju kaže:
  „- kume,jel ovo stvarno ta evropska unija“ i prasnemo u smijeh.
  Jutros je baš sve isto, jedino je Bojan poginuo i nema niko mentalno zdrav da se zajedno zapitamo “ jelo ovo što vidimo stvarno članica NATO“.
  Da tragikomedija bude veća juče je NATO donio zvaničnu odluku o širenju na petu oblast svemir.

  1. Sve se podudara Mladene. Mi Srbi smo nebeski narod, i došao je momenat da nas naše vođe odvedu u Svemir. Na nebo.
   Samo što će taj let biti malo drugačiji od onoga kako su ga zamislile naše vođe.
   Djeca i unuci nam letiće u nebo od ruskih i kineskih, a možda i turskih, granata u nekom budućem ratu istoka i zapada. Koji je, očigledno, neminovan. Ratujuću na strani zapada.
   Isto kao što su ratovali, naši djedovi i pradjedovi, kako neko ovdje reče, na strani austrougara (namjerono malim slovom).
   Meni lično je drago što je do ovoga došlo. Što je naš Rudonja skinuo masku. mada se to i ranije vidjelo, ko je htio da vidi.
   Bar ćemo veoma brzo da se zabavljamo gledajući ga kako se koprca i davi u vlastitom izmetu. Kad ga Rusi i Kinezi dohvate, a oni ne opraštaju izdaju.

  2. Јеси ли ти сигуран да ће у том будућем рату Руси и Кинези бити на истој страни?
   Не заборави да је Кини Сибир пред носом.
   Са Сибиром Кина би била господар свијета.

  3. .. i to si u pravu. Moguć je i rat između Kine i Rusije, ali manje vjerovatan s obzirom da su se oni na duže staze udružili od u odbrani od neokolonijalizma. Međutim, u tvojoj varijanti manje je vjerovatno da će Rusi u obračunu sa Kinom angažovati Srbe. Mada se nikada ne zna.
   A Kina će postati najjača i bez Sibira

  1. Padrug Raspuchin, sve si 100% u pravu. Samo što je narod na đalost najčešće zaglupljen. Nije glup, al’ je zaglupljen. Vjeruje slijepo političarima a oni ga muvaju kako stignu. Dokaz je i ova situacija oko ANP-a. Svako svom krdu onako kako krdo voli da čuje i, gle čuda, krdo vjeruje.

  2. Al’ đala na stranu, što se Rusi ne oglašavaju. Moj utisak je da je Rudonja otršao u Bgd da ga Vučić pravda kod Rusa. On sam nije imao hrabrosti.
   Pravi pičvajz. Ko preživi, pričaće

  3. Свако ко жели да види све је јасно. Када је посљедњи пут Јелена Гускова долазила у Бања Луку и разговарала са Додиком? Зар неко , ко посједује и зрнце здравог разума , стварно мисли да је та симпатична „бакица“ само историчар и да није прочитала „великог бају“ и његово окружење као отворену књигу?
   Када сам дошао у Р. Српску први пут сам чуо да се : „пита не прави од фекалија“. Не може се оптужити Русија што покушава од фекалија , које воде Србију и Р. Српску , направити „питу“ како би заштитили народ. И од „пите“ и од „запада“. А „запад“ је оно што огромна већина погрешно тумачи. „Запад“ је нешто сасвим друго.