Teгелтија: Дефицит иозноси 116 милиона КМ

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас да се у Консолидованом извјештају о извршењу буџета за 2011. годину наводи да је дефицит буџета око 116 милиона КМ. “Ми смо прво исказали суфицит, а онда смо у консолидованом дијелу исказали дефицит. Приказали смо и 62 милиона КМ које су буџетски корисници створили као обавезе […]

уторак, октобар 16, 2012 / 17:03

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас да се у Консолидованом извјештају о извршењу буџета за 2011. годину наводи да је дефицит буџета око 116 милиона КМ.

“Ми смо прво исказали суфицит, а онда смо у консолидованом дијелу исказали дефицит. Приказали смо и 62 милиона КМ које су буџетски корисници створили као обавезе које нису биле у буџету за прошлу годину, тако да је наш дефицит износио око 116 милиона КМ”, рекао је Тегелтија новинарима.

Према његовим ријечима, разлика у извјештајима Владе Републике Српске и главног ревизора је у једном податку Министарства рада и борачко-инвалидске који се тиче примјене Закона о раду.

“Позицију од девет милиона КМ ово министартво није водило као своју обавезу. Главна ревизија је наложила Министарству рада да ту обавезу искаже као своју и ту је разлика у два извјештаја”, објаснио је Тегелтија.

Он је навео да нема проблема у тачности извјештавања Министарства финансија Републике Српске када је у питању финансирање медија у Српској.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *