ТЕ Гацко пребацила планове

Термолектрана Гацко у септембру је произвела 167,5 гигават-часова електричне енергије, што је за шест одсто више од плана, а за девет мјесеци произвела је 1 115 гигават-часова и тиме остварила план са 100,35 одсто. Руководилац ТЕ Гацко Максим Скоко рекао је Срни да су овакви производни резултати постигнути захваљујући доброј погонској спремности и стабилности система, […]

недеља, 3 октобра, 2010 / 15:06

Термолектрана Гацко у септембру је произвела 167,5 гигават-часова електричне енергије, што је за шест одсто више од плана, а за девет мјесеци произвела је 1 115 гигават-часова и тиме остварила план са 100,35 одсто.

Руководилац ТЕ Гацко Максим Скоко рекао је Срни да су овакви производни резултати постигнути захваљујући доброј погонској спремности и стабилности система, те да је било мало кварова у току рада.

"Очекујемо да ћемо испунити овогодишњи план производње од 1 550 гигават-часова електричне енергије, односно да ћемо до краја године успјети мјесечно да производимо по 145 гигават-часова", истакао је Скоко и напоменуо да би, ако се то оствари, ово била највећа годишња остварена производња од постојања Термолектране.

Руководилац ТЕ подсјећа да су залихе угља на депонији 30 000 тона, те да осталих енергетата, техничких гасова, хемикалија, уља и мазива има довољно за несметан рад овог система у наредном периодуОставите одговор