Татица Берлускони: И даље ћу владати, али ћу се и бранити

МИЛАНО- Први дан суђења је трајао само седам минута и прави почетак процеса је одложен или заказан тек за крај маја, а то је само један у низу процеса против премијера Италије. Слободна Европа извјештава да се у народу о овоме може чути свашта. Одлука је донијета у одсуству Силвија Берлусконија,а није била ту ни […]

субота, април 9, 2011 / 11:25

МИЛАНО- Први дан суђења је трајао само седам минута и прави почетак процеса је одложен или заказан тек за крај маја, а то је само један у низу процеса против премијера Италије.

Слободна Европа извјештава да се у народу о овоме може чути свашта.

Одлука је донијета у одсуству Силвија Берлусконија,а није била ту ни Руби, мароканска проститутка са којом је, према оптужници, премијер имао секс док је била малољетна. Њему се суди и за злоупотребу службеног положаја.
 
Премијера чекају и друга суђења која је током протеклих година успјевао да спријечи, на примјер за подмићивање адвоката током процеса против његовог медијског концерна. Чека га и суђење за кршење закона о порезу у продаји права на филмове, при чему је, наводно,на црно зарадио најмање 470 милиона евра.
 
А ту је и стара оптужница за везе са мафијом у циљу утицања на политику и правосуђе. Берлускони има своје вјерне присталице које су такође дошле пред Палату правде да би му пружили подршку.
 
Вођа те групе и организатор митинга подршке премијеру, Ђовани Еспозито, каже: “Ово је лов на Силвија. Они који желе да га руше, то треба да покушају на изборима. Ово није начин“.
 
Сам Берлускони је раније успевао да се извуче из шкрипца остајањем у позадини, али сада се понаша офанзивније. Пре суђења, он је најавио: „И даље ћу владати, али ћу се и бранити. Овај пут ћу рећи свим Италијанима ко су ове судије, а у новинама, на телевизији и у пленуму, натјераћу моје тужиоце да се стиде”.
 
Но, 74-годишњи плејбој је до сада само показао да умије да изгуби живце, као недавно у телевизијској емисији у којој се о њему врло критички говорило. Не само о њему, већ и о 26-годишњој Никол Минети, која се професионално бавила денталном хигијеном, док прошле године уз Берлусконијеву подршку није постала – посланик регионалног парламента Ломбардије.
 
Он је позвао телевизијски студио и у директном телефонском укључењу рекао да управо гледа једну одвратну емисију чије вођење је ужасно, прљаво и скарадно. Додао је да је Минетијева једна дивна особа за разлику од проститутки позваних у студио. Водитељ га је потом назвао неваспитаним и силеџијом.
 
Спорна Никол Минети је само једна од особа које се суђење Берлусконију и те како тиче, јер је управо она оптужена да је бирала и контролисала дјевојке које су долазиле на дивље "бунга-бунга" журке код „татице Берлусконија“. Премијеру неће бити лако. За судијским пултом сједиће – три жене.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *